Openhaardhout kopen en bestellen

Wat is het beste openhaardhout?

Voor een mooi en goed haardvuur en optimaal rendement zijn een aantal punten van belang. Indien u met onderstaande aspecten rekening houdt ontstaat er een mooi haardvuur met een hoog rendement. Dit is goed voor u en voor het milieu.

  1. Wat uw keuze ook wordt, het openhaardhout dient voldoende droog te zijn. Dat wil zeggen een vochtpercentage van maximaal 20%. Hierdoor heeft u een hoog rendement en ontstaat er een volledige verbranding van het haardhout.
  2. Het openhaardhout dient schoon en vrij te zijn van verontreinigingen zoals verf-, lak- en lijmresten. Schoon haardhout heeft een hoger rendement en is beter voor uw rookkanaal en het milieu. Afval van tuin- en bouwhout zijn dus ongeschikt.
  3. Voor een mooi en goed vuur is voldoende zuurstof nodig. Hierdoor ontstaat er een optimale en schone verbranding met het hoogste rendement en zo min mogelijk vervuiling.
  4. Stem het openhaardhout en het aantal blokken af op uw kachel of openhaard. Gebruik voor een (kleinere) speksteen kachel bijvoorbeeld elzen– of berkenhout en voor uw (grotere) openhaard essen-, eiken– of beukenhout.
  5. Gebruik openhaardhout met het FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat uw openhaardhout uit een verantwoord beheerd bos komt.

Bestel hier direct het beste openhaardhout