Houtbriketten 48 bundels

Houtbriketten kopen

Wanneer u al wat langer een houtkachel of openhaard gebruikt, zijn ontwikkelingen op het gebied van brandstoffen u wellicht wel bekend. Vaak wordt bij traditionele haarden voor haardhout gekozen. Maar wie rendement, duurzaamheid en gemak hoog in het vaandel draagt, zijn houtbriketten juist weer een aantrekkelijke optie. U kunt ze eigenlijk wel zien als de moderne variant van houthaard. Natuurlijk vindt u bij Golden Flame ook op dit gebied een ruim assortiment. Onze houtbriketten zijn van kwalitatief hoogwaardige, onbehandelde houtsoorten gemaakt.

Op deze pagina informeren we u over de eigenschappen van houtbriketten, de verschillende verkrijgbare soorten en meer. Op basis van deze informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de brandstof waarnaar uw voorkeur uitgaat. En heeft u toch nog vragen? Aarzelt u dan niet om contact met Golden Flame op te nemen.

Eigenschappen van onze houtbriketten

Graag vertellen we u meer over de eigenschappen van de houtbriketten uit ons assortiment. Maar laten we eerst eens bij de meest basale vraag beginnen: wat zijn houtbriketten eigenlijk. Dat ze uit hout bestaan, dat verraadt hun naam al. Om precies te zijn gaat het om houtzaagsel. Dat is restafval dat uit onze houtzagerij afkomstig is. Onder zeer hoge druk en zonder bindmiddel wordt dit samengeperst. Het resultaat: het houtbriket, een uiterst milieuvriendelijk eindproduct.

De houtbriketten die u bij Golden Flame koopt, zijn van 100% schoon zaagsel gemaakt. Geen toevoegingen dus. Dat maakt onze briketten niet alleen duurzaam, maar ook klimaatneutraal. Wanneer we het over eigenschappen van hout hebben, is de calorische waarde een belangrijk kenmerk. Dit is de energie die vrijkomt bij het verbranden van het hout. De calorische waarde van onze houtbriketten is 5,2 kWh/kg. Dat is boven het gemiddelde van 4,5 kWh/kg. Ook is dit rendement hoger dan wat u met standaard stookhout behaalt.

De beste houtbriketten voor de houtkachel

De beste houtbriketten voor de houtkachel

Natuurlijk bent u op zoek naar de beste houtbriketten voor uw houtkachel. Onze belangrijkste tip? Let op de samenstelling. De houtbriketten van Golden Flame worden volgens strikte kwaliteitsnormen geproduceerd. We maken gebruik van hoogwaardige materialen en uitsluitend hout. Zoals we al zeiden: geen toevoegingen. Zo bent u gegarandeerd van een efficiënte verbranding en een mooi vlammenspel. Maar ook van minimale rook en as, wat ook de levensduur van uw kachel ten goede komt.

Pini Kay houtbriketten

HoutbrikettenHeeft u weleens van ze gehoord? Pini Kay houtbriketten worden alsmaar geliefder en zijn inmiddels ook uit onze webshop niet weg te denken. Het gaat hier om een speciale soort houtbriketten. Net als de ‘standaard’ briketten zijn ook deze langwerpig en gemaakt van samengeperste houtsnippers en zaagsel. Wat ze van de rest onderscheidt? De holle ruimte binnenin. Dit lijkt misschien ongunstig, omdat er dan sprake is van minder massa. Maar niets is minder waar. De ruimte waarborgt namelijk een optimale luchtdoorstroom. En dus ook een optimaal verbrandingsproces. Pini Kay houtbriketten hebben doorgaans een brandtijd van 5 tot 6 uur. Overigens zorgt de holle ruimte in de briketten er ook voor dat u het vuur zo op gang heeft. Ideaal wanneer u nog geen ervaring heeft met stoken, maar ook als gemak voor u belangrijk is.

RUF houtbriketten

RUF houtbriketten zijn een andere populaire optie. Wederom zijn ook deze van samengeperste houtsnippers en zaagsel gemaakt. Ze zijn vooral geliefd onder diegenen die op zoek zijn naar materiaal voor een zo efficiënt mogelijk brandproces. Met RUF briketten bent u gegarandeerd van een gelijkmatige verbranding en een lage hoeveelheid rook en as. Houdt u er wel rekening mee dat het een stuk lastiger is om het vuur met RUF houtbriketten op gang te brengen dan met Pini Kay briketten.

De voordelen van houtbriketten

De compacte blokken zijn droog, schoon en makkelijk te stapelen. Voordelen van houtbriketten zijn:

  • CO2-neutrale verbranding
  • Zeer laag vochtpercentage van minder dan 5%
  • Blokken van 20 cm
  • Geproduceerd volgens de DIN ISO WN 17225-3 norm
  • Brandwaardes 5,2 kWh/kg

Wat is CO2-neutrale verbranding

Het is van belang dat in de strijd tegen klimaatverandering het broeikaseffect en het CO2-aandeel wat in de lucht komt wordt verlaagd. We kunnen gelukkig steeds meer CO2-neutrale en milieuvriendelijke oplossingen inzetten. Met CO2-neutrale verbranding kunnen we de effecten van klimaatverandering en het broeikaseffect beperken.

Hoe werkt CO2-neutrale verbranding?

Bomen nemen tijdens hun groei CO2 uit de lucht op. Wanneer bomen sterven en in het bos wegrotten komt deze CO2 weer in de lucht vrij. Dit gebeurt ook bij de verbranding van de houtbriketten. De CO2 die bij verbranding vrijkomt is evenveel als wat tijdens het rottingsproces in het bos vrijkomt. Vervolgens wordt de vrijgekomen CO2 weer opgenomen door andere bomen. Deze cyclus herhaalt zich continu. Er komt dus geen extra CO2 vrij door de verbranding van de briketten. Dit is in het kort hoe CO2-neutrale verbranding werkt.

Klimaatcompensatie en CO2-compensatie

Een ‘CO2-neutraal’ proces betekent dat het proces bijdraagt aan een klimaat wat in evenwicht blijft. Er treed dus geen verdere klimaatverandering op. Met klimaatcompensatie en CO2-compensatie wordt een organisatie, (productie)proces of product gecompenseerd voor de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Die compensatie wordt meestal bereikt door het aanplanten van bossen. Golden Flame koopt om deze reden al jaren hout in bij Staatsbosbeheer. Zij leveren namelijk enkel hout met FSC-keurmerk. En dat is goed voor milieu en natuur.

Schoon en handig verpakte houtbriketten kopen bij Golden Flame

Schoon en handig verpakte houtbriketten kopen

Houtbriketten zijn geschikt voor elke openhaard of houtkachel en bieden erg veel voordelen. Bij Golden Flame kunt u een goede kwaliteit houtbriketten kopen. Met een paar aanmaakblokjes zijn de houtbriketten makkelijk aan te steken. U heeft een vuurtje binnen enkele minuten. Houtbriketten zijn ook heel schoon in gebruik. Tijdens het verplaatsen zorgen de in plastic verpakte briketten niet voor rommel. De briketten worden geleverd op een europallet van 96 bundels of 48 bundels. In één plastic bundel zitten twaalf blokken. Een bundel weegt 10kg. De afmeting van de europallet is 120 x 80 x 120 cm.

Houtbriketten droog opslaan

Het is belangrijk dat de geperste houtblokken worden opgeslagen op een droge plek. Een garage of schuur is de ideale plek om de briketten te bewaren. De briketten worden zonder chemische bindmiddelen onder hoge druk samengeperst. Door het persen onder hoge druk ontstaat er een massief blok van houtsnippers. De houtsnippers laten los als de houtbriketten vochtig worden en de blokken zetten hierdoor uit. Vocht zorgt er dus voor dat het rendement niet meer optimaal is, daarom raden we altijd aan om de blokken droog te bewaren.

Veelgestelde vragen over houtbriketten

Zijn er bij u, ondanks de informatie op deze pagina, toch nog vragen overgebleven? Golden Flame beantwoordt ze graag. Hieronder vindt u de vaakst aan ons gestelde vragen met betrekking tot dit onderwerp.

Het is lastig om op deze vraag een eenduidig antwoord te geven. De brandduur is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Sommige hebben te maken met de eigenschappen van de briketten zelf, bijvoorbeeld de exacte calorische waarde. Andere hebben weer te maken met externe factoren. Denkt u maar aan de manier waarop u de luchttoevoer regelt. In de regel kunnen we echter stellen dat houtbriketten enkele uren kunnen branden. U kunt dus langdurig van het vuur genieten, zonder steeds brandmateriaal bij te hoeven vullen. De calorische waarde van houtbriketten is ongeveer driemaal zo hoog als dat van openhaardhout.

Hoeveel houtbriketten u per dag verstookt, verschilt per persoon. Hoe warm wilt u het bijvoorbeeld hebben? En wat is de buitentemperatuur? Gemiddeld verbruiken mensen met een houtkachel tussen de 1 en 3 briketten per uur. Met het regelen van de luchttoevoer kunt u voor een optimale verbranding zorgen.