Houtbriketten 48 bundels

Houtbriketten

Houtbriketten zijn het moderne haardhout voor uw openhaard, kachel, vuurkorf of vuurschaal. Onder zeer hoge druk worden briketten zonder bindmiddel samengeperst. De houtbriketten van Golden Flame zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige onbehandeld harde houtsoorten zoals beukenhout en eikenhout. Dit levert een zeer hoog rendement op van circa 5,2 KWh/kg.

We gebruiken 100% schoon zaagsel en geen enkele toevoeging. Dat maakt onze houtbriketten zeer duurzaam en CO2 neutraal. De blokken branden lang en geven veel warmte tijdens het gloeien. Door het lage vochtgehalte van (<5%) ontstaat er zeer weinig aanslag in de kachelpijp en schoorsteen en blijft er heel weinig as over.

De compacte blokken zijn droog, schoon en makkelijk te stapelen.

  • CO2 neutrale verbranding
  • Zeer laag vochtpercentage van minder dan 5%
  • Blokken van 20 cm
  • Geproduceerd volgens de DIN ISO EN 17225-3 norm
  • Brandwaardes 5,2 KWh/kg

Schoon en handig verpakt

Houtbriketten zijn geschikt voor elke openhaard of houtkachel en bieden erg veel voordelen. Met een paar aanmaakblokjes zijn de houtbriketten makkelijk aan te steken. U heeft een vuurtje binnen enkele minuten. Houtbriketten zijn heel schoon in gebruik. Tijdens het verplaatsen zorgen de in plastic verpakte briketten niet voor rommel. De briketten worden geleverd op een europallet van 96 bundels of 48 bundels. In 1 plastic bundel zitten 12 blokken. Een bundel weegt ongeveer 10 kg. De afmeting van de europallet is 120 x 80 x 120 cm.

Houtbriketten opslaan

Het is belangrijk dat de houtbriketten worden opgeslagen op een droge plek. Een garage of schuur is de ideale plek om de briketten te bewaren. De briketten worden zonder chemische bindmiddelen onder hoge druk samengeperst. Door het persen onder hoge druk ontstaat er een massief blok van houtsnippers. De houtsnippers laten los als de houtbriketten vochtig worden waardoor de blokken uitzetten. Door het vocht is het rendement niet meer optimaal.

Wat is CO2 neutrale verbranding

Het is van belang dat in de strijd tegen klimaatsverandering en het broeikaseffect het CO2 aandeel wat in de lucht komt wordt verlaagd. We kunnen gelukkig steeds meer CO2 neutrale en milieuvriendelijke oplossingen inzetten.

Tijdens de groei nemen bomen CO2 uit de lucht op. Wanneer de bomen sterven en in het bos wegrotten komt deze CO2 weer in de lucht vrij. Dit gebeurt ook bij de verbranding van de houtbriketten. De CO2 die bij verbranding vrijkomt is evenveel tijdens het verrottingsproces in het bos. Vervolgens wordt de vrijgekomen CO2 weer opgenomen door andere bomen. Continu herhaalt zich deze kringloop. Er komt nu geen extra CO2 vrij. Dit is CO2 neutraal in het kort uitgelegd.

Klimaatcompensatie en CO2 compensatie

CO2 neutraal is een term die, zoals hierboven uitgelegd, aangeeft dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Klimaatcompensatie en CO2 compensatie zijn termen die aangeven dat voor een organisatie, een (productie)proces of een product, de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd. Die compensatie wordt meestal bereikt door het aanplanten van bossen. De termen CO2 neutraal en CO2 compensatie worden vaak door elkaar gebruikt.