haardblokken essenhout

Over essenhout

De es is een loofboom die in vrijwel heel Europa voorkomt en behoort tot de olijffamilie. Het is een snelgroeiende boom die tot wel 40 meter hoog kan worden. Ovengedroogd essenhout wordt door zijn goede brandeigenschappen algemeen beschouwd als één van de beste haardhout soorten.

De essenboom komt in Nederland en België veel voor en wordt vaak aangeplant als laanboom. Van nature heeft de essenboom een laag vochtgehalte. De es kan erg oud worden, in Nederland staan exemplaren van 300 jaar oud.

Essenhout haardhout bestellen

Hieronder kunt u direct uw essenhout brandhout bestellen. Wij leveren het hele jaar uit voorraad, waardoor we de prijs van het brandhout betaalbaar kunnen houden. Uw brandhout online bestellen en kopen doet u dus bij Golden Flame! Als u voor 14:00 uur bestelt dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd. Al onze prijzen zijn inclusief btw en inclusief levering binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Tijdens het bestelproces kunt u zelf een afleverdatum kiezen zodat u de bestelling ontvangt wanneer het u uitkomt!

Voordelen van essen openhaardhout

Essenhout is taai en stevig en wordt daarom ook gebruikt voor gereedschapsstelen en gymnastiektoestellen. Vanwege de mooie vlamtekening wordt essenhout ook gebruikt voor trappen, meubels en vloeren. Door zijn structuur is essenhout met een bijl makkelijk zelf te kloven.

Essen is een harde, en taaie openhaardhout soort welke niet spat en een mooi, rustig vlammenspel heeft. De prijs van dit stookhout is zeer betaalbaar. Het brandt lang en regelmatig en geeft veel warmte af. Het ovengedroogde essenhout dat Golden Flame verkoopt, heeft een vochtpercentage van maximaal 20 %. Daardoor is het direct na ontvangst te stoken. Vanwege de grote lineaire krimp wordt essenhout brandhout zeer voorzichtig en gelijkmatig gedroogd. Essenhout is een wat hardere houtsoort, waardoor het lastiger is om aan te steken. Essenhout brandhout is voor vrijwel alle typen kachels, haarden en stokers ideaal om mee te stoken.

Eigenschappen essenhout

Essenhout heeft diverse voordelige eigenschappen:

  • Brandwaarde: ±4,2 kWh/kg
  • Middelharde en taaie soort openhaardhout
  • Trage en schone verbranding
  • Lange brandduur en hoge warmteafgifte
  • Gelijkmatig vlammenspel, minimaal 2 tot 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de (middel)grote en haarden
  • Spat niet en makkelijk zelf te kloven