Brandhout kopen kan het hele jaar door gemakkelijk en snel bij Golden Flame. Bij ons bent u aan het juiste adres voor de hoogste kwaliteit ovengedroogd haardhout. Dit hout is onder gecontroleerde omstandigheden gedroogd en beschikt over een vochtpercentage van slechts 20 procent. Daarmee lukt het u goed om de gewenste warmte én een mooi vlammenspel te creëren. Daarnaast kunt u rekenen op een hoog rendement. Wat voor u het beste soort brandhout is, is afhankelijk van enkele factoren. Zo speelt het type open haard en de omvang ervan een doorslaggevende rol. Maar ook het type vuur dat u wenst. Wilt u een mooi vlammenspel zien, of geeft u de voorkeur aan een smeulend vuur?

Brandhout advies: wij helpen u verder

Iedere houtsoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Daarom informeren we u op deze pagina graag over enkele soorten brandhout die wij aanbieden. Zo wordt het makkelijker om te beslissen over de brandhout soort die het beste bij u past. Eikenhout, essenhout en beukenhout worden het vaakst verkocht. We leveren deze stuk voor stuk op stevige pallets, waarop de blokken secuur zijn gestapeld. De bezorging vindt plaats op de datum van uw voorkeur en kan al zo vroeg als de volgende werkdag.

Wanneer u op zoek bent naar brandhout, is er behoorlijk veel keuze. Zo hebben wij ovengedroogd haardhout, houtbriketten, of houtpellets uit de regio. Het soort brandhout dat u koopt, is afhankelijk van de manier waarop u het wilt verbranden. Wilt u precies weten welk brandhout u het beste kunt aanschaffen? Kijk dan bij onze Keuzehulp haardhout soorten.

Verschillende soorten brandhout online kopen

Wij hebben enorm veel verschillende soorten brandhout. Iedere soort hout is weer geschikt voor een andere soort verbranding. Wilt u het hout bijvoorbeeld direct kunnen verbranden, zonder het eerst te laten drogen? Dan kunt u het beste ons ovengedroogd haardhout kopen.

Het beste brandhout voor een houtkachel of openhaard is droog en gedroogd brandhout. Bent u op zoek naar een milieuvriendelijkere optie om te verbranden? Dan zijn houtbriketten een erg goede optie. Dit zijn namelijk blokken samengeperst zaagsel, dat is overgebleven na werkzaamheden in een bedrijf. Zo wordt het houtafval gerecycled. Daarbij branden de briketten lang, waardoor u er lang mee doet.

Brandhout kopen bij Golden Flame

Eiken brandhout

Eiken brandhoutEiken haardhout is een klassieke keuze. De eikenboom komt op het hele noordelijk halfrond voor en is een boom die ons in de herfst op prachtige kleuren trakteert. Het hout van deze boom heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur en een rechte nerf. Ook herken je eikenhout aan het feit dat het weinig knoesten heeft en zwaarder is dan vele andere houtsoorten.

Haardhout van eiken staat bekend om zijn duurzaamheid en langzame verbranding. Daardoor geniet u extra lang van een levendig haardvuur. Het vlammenspel is levendig en geeft warmte van hoge intensiteit af. Tegelijkertijd is de rookvorming van dit stookhout zeer beperkt. Dit staat bekend als een schone verbranding.

Omdat eikenhout een hardhout soort is, betekent dit wel dat het wat lastiger kan zijn om deze aan te steken. Daarom heeft u aanmaakblokjes en enkele blokken hout nodig om het vuur te kunnen starten. Eiken haardhout is ideaal voor een haard of een houtkachel van groot formaat. Behalve binnen kunt u eikenhout ook prima buitenshuis gebruiken. Bijvoorbeeld voor in een vuurkorf.

Essen brandhout

Essen brandhoutBehalve eiken haardhout is ook essenhout erg geliefd en geschikt voor de openhaard. Net als eiken brandt ook hout van de es traag en geeft het veel warmte af. Het vlammenspel oogt rustiger. U kunt rekenen op een zeer gelijkmatige verbranding en de rookontwikkeling is minimaal. De heldere vlammen brengen een flinke dosis extra sfeer in huis. Om verzekerd te zijn van een rustig vlammenspel, is het raadzaam om tijdens het stoken minstens drie blokken te gebruiken. Zo kan de warmte gelijkmatiger worden verdeeld.

Een groot pluspunt van essenhout is dat het vrij gemakkelijk ontbrandt. Desondanks luidt ons advies wederom om bij het aansteken gebruik te maken van aanmaakblokjes en aanmaakhout. Vanwege de omvang van de haardblokken en de manier van branden is essenhout voornamelijk geschikt voor middelgrote en grote open haarden. Voor een kleine open haard kunt u beter voor een ander type openhaardhout kiezen. Elzenhout is dan vaak een verstandige keuze. Ook deze houtsoort kunt u bij Golden Flame bestellen.

Beuken brandhout

Beuken brandhoutHet derde soort brandhout dat we op deze pagina willen uitlichten, is beukenhout. Ook het hout van de beukenboom behoort tot de harde houtsoorten. De blokken branden traag en geven een grote hoeveelheid warmte af. Behalve dat het rendement hoog ligt, is de verbranding ook nog eens zeer schoon te noemen. Ook niet geheel onbelangrijk: beukenhout ziet er mooi uit en geeft een heerlijke geur af.

Net als andere harde houtsoorten laat ook de beuk zich wat lastiger stoken. Bij het aanmaken van het vuur heeft u dan ook per definitie aanmaakhout nodig. Een kleine inspanning die de moeite waard is, want het vlammenspel is prachtig te noemen. Bovendien brandt het hout lang. En wist u overigens dat beukenhout ook nog eens een reinigende werking op de afvoerpijp heeft? Beukenhout bevat namelijk een relatief lage hoeveelheid hars en andere stoffen die bij verbranding tot aanslag kunnen leiden. Natuurlijk draagt de lage vochtigheidsgraad als gevolg van de efficiënte droogmethode daar ook aan bij.

Het beste brandhout kopen: brandhout met een FSC-keurmerk

Al het brandhout dat wij van Golden Flame verkopen heeft een FSC-keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer). Dit is een internationale organisatie die verantwoord en duurzaam bosbeheer stimuleert. Dit keurmerk zorgt ervoor dat aan de vraag voor brandhout kan worden voldaan, zonder dat de biodiversiteit van bossen hieronder lijdt.

Prijs brandhout online bestellen

Brandhout hoeft niet duur te zijn. De prijs van brandhout per m2 of per m3 verschilt per houtsoort, omdat iedere soort brandhout zijn eigen brandeigenschappen heeft. Omdat wij zoveel verschillende soorten brandhout hebben, bieden wij altijd een soort droog stookhout te koop aan voor een mooie prijs, dat perfect bij uw kachel, haard, of vuurkorf past. Het feit dat wij zoveel soorten haardhout hebben, zorgt er ook voor dat wij altijd hout hebben dat binnen uw budget past. De prijzen voor ons ovengedroogd brandhout variëren dus per houtsoort. Vaak hebben we ook een aanbieding voor brandhout, houd onze aanbiedingen dus goed in de gaten!

Brandhout online kopen: altijd in de buurt

Wilt goedkoop brandhout kopen in de buurt? U kunt brandhout eenvoudig online bestellen bij Golden Flame; wij leveren in heel Nederland en we zijn flexibel met onze leveringstijden. Ook wanneer u niet thuis bent, kunnen we uw bestelling bij u thuis op de gewenste plek bezorgen. We leveren zowel brandhout in zakken als een of meer kuub brandhout op een pallet, u kunt dus altijd voordelig hout bestellen via onze webshop. Heeft u vragen over de producten of de levering? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Veelgestelde vragen over brandhout

Wat voor u het beste brandhout is, is afhankelijk van diverse factoren. Onder andere het type kachel speelt een belangrijke rol. Hardhoutsoorten zijn echter stuk voor stuk geschikt voor houtkachels. Sowieso heeft het beste brandhout een vochtpercentage dat niet hoger ligt dan 20 procent.

Brandhout kunt u het beste in een droge en goed geventileerde opslagplaats bewaren. De voorkeur gaat uit naar een kelder of garage. Beschikt u daar niet over? Zorgt u dan voor een opslagplaats met een afdakje. De houtblokken dienen op een verhoging te staan, om aanraking met de vochtige ondergrond te voorkomen. Tegen weersinvloeden als regen en sneeuw dient het hout ook beschermd te worden.

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag geleverd

Besteld voor 14:00 opBezorgdag
MaandagDinsdag
DinsdagWoensdag
WoensdagDonderdag
DonderdagVrijdag
VrijdagMaandag
ZaterdagDinsdag
ZondagDinsdag

Onze ervaren chauffeurs zijn u graag van dienst om uw bestelling, mits de ondergrond het toelaat, op de door u aangegeven plek te plaatsen met behulp van een (elektrische) pompwagen. Door het grote gewicht van de pallets (dit kan incl. pompwagen oplopen tot 1500 kg) kan de levering niet plaatsvinden over opstaande randen, grind, gras en onverharde wegen. Mocht u twijfelen of vragen hebben over de bezorging of mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee! In sommige gevallen zal het ter plaatse niet mogelijk zijn om de pallet op de gewenste plek neer te zetten. De chauffeur zal de pallet op eigen inzicht op de meest ideale plek neerzetten zodat er zo min mogelijk mensen gehinderd worden.

Alle houtsoorten geven om en nabij dezelfde warmteopbrengst, allen tussen de 4.1 en 4.3 KWh/kg. De zachtere houtsoorten hebben sneller een hogere piekwarmte en de hardere houtsoorten hebben een veel brandduur en warmteafgifte.

Indien u 1 a 2 zakken per avond stookt dan doet u ongeveen 1 tot 2 maanden met 1 kuub.

Dit is van zeer veel factoren afhankelijk en is geen eenduidig antwoord op te geven. Belangrijke factoren: bent u een gezellige gelegenheidsstoker of een dagelijkse stoker, hoe droog is het openhaardhout, is uw huis goed of slecht geïsoleerd, wat voor kachel heeft u een verouderde of hoog rendement kachel (scheelt 25-30%), is alles keurig onderhouden en is het een strenge of milde winter. Bij een goed geïsoleerde tussenwoning heeft de dagelijkse stoker genoeg aan 3-4 m3. Bij een slecht geïsoleerde vrijstaande woning heeft u 10-12 m3 nodig.

Ongeveer 1 tot 2 kuub brandhout.