Hoe kan ik online openhaardhout kopen?

U kunt één van onderstaande producten selecteren om te bestellen. Klik op het artikel en kies vervolgens de leverdatum waarop u uw bestelling wenst te ontvangen. Bestelt u voor 14:00 uur, dan kan uw bestelling de volgende werkdag al geleverd worden. U kunt natuurlijk ook een andere gewenste afleverdatum kiezen. Zo kunt u altijd uw bestelling ontvangen wanneer het u uitkomt! Alle getoonde prijzen zijn inclusief btw en inclusief levering binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Haardhout kopen doet u eenvoudig bij Golden Flame!

Openhaardhout bestellen bij Golden Flame

Openhaardhout kopen

Bent u op zoek naar openhaardhout en wilt u houtblokken kopen? Bij Golden Flame hebben we vele verschillende soorten haardhout. Of u nu op zoek bent naar ovengedroogd of windgedroogd openhaardhout, bij Golden Flame vindt u zeker wat u zoekt. Wij hebben een ruime selectie berkenhout, beukenhout, eikenhout, elzenhout en essenhout in ons assortiment. Iedere houtsoort heeft zijn eigen brandwaarde en vlammenspel. Wilt u advies over welke houtsoort het beste bij uw wensen past? Of bijvoorbeeld meer weten over eiken openhaardhout wat te koop staat in onze webshop? Bekijk dan onze keuzehulp openhaardhout. Wij zijn al ruim 50 jaar producent en leverancier van brandhout in Nederland.

Openhaardhout kopen voor particulieren

Sinds 1972 verkopen wij openhaardhout. Via onze webshop kunnen particulieren openhaardhout en houtblokken kopen. Bestellingen leveren wij vanaf 1m3 GRATIS bij u thuis.

U kunt hierboven direct ovengedroogd openhaardhout kopen. U kunt ook nog extra losse artikelen mee bestellen zoals onze aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakers, haardblokken en schoorsteenreinigers. Als u aanwezig bent overhandigt de chauffeur u persoonlijk losse producten, zoals aanmaakhout of aanmaakblokjes. Als u niet aanwezig bent plaatst de chauffeur de producten op de best mogelijke plek. Brandhout online bestellen doet u dus bij Golden Flame!

Openhaardhout kopen

Hoe werkt de levering van openhaardhout?

Levering gebeurt altijd op een datum dat het u uitkomt. Dit kunt u zelf aangeven tijdens het bestelproces. Wij hebben ook een oplossing wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn om uw bestelling in ontvangst te nemen. U kunt dan bij de bestelnotities aangeven waar u de pallet geplaatst wilt hebben. Onze chauffeur zal uw bestelling vervolgens op de aangegeven plek plaatsen. Wij leveren alle bestellingen met behulp van een elektrische pompwagen op een houten pallet. Houd er rekening mee dat vanwege het gewicht van de bestellingen er geen levering plaats kan vinden op opstaande randen, gras, grind en onverharde wegen. Bestellingen leveren wij vanaf één pallet gratis door heel Nederland.

Openhaardhout kopen

Levering kleine bestellingen

Wilt u een kleine bestelling van openhaardhout in zakken doen? In de regio leveren wij vanaf 23 netzakken gratis op zaterdag. Wij leveren het openhaardhout met onze eigen gesloten bestelwagen op de afgesproken plek. Kijk voor meer informatie ook bij haardhout regio bestellen. U kunt ook losse artikelen mee bestellen zoals onze aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakers, haardblokken en schoorsteenreinigers. Als u aanwezig bent overhandigt de chauffeur u persoonlijk losse producten, zoals aanmaakhout of aanmaakblokjes. Als u niet aanwezig bent plaatst de chauffeur de producten op de best mogelijke plek. Bestellingen worden geleverd van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 uur en 17:00 uur.

Openhaardhout kopen

Levering grote bestellingen

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling gratis binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Bij de producten in onze webshop kunt u de door u gewenste leverdatum selecteren. Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op over de datum van de levering. In onze webshop kunt u vooraf betalen via iDEAL. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen. Wij kunnen het haardhout op uw adres afleveren zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven.

Openhaardhout kopen met FSC-keurmerk van Staatsbosbeheer

Golden Flame koopt zijn openhaardhout in Nederland al meer dan 40 jaar bij Staatsbosbeheer. Door haardhout in Nederland in te kopen via Staatsbosbeheer kiezen wij voor hout dat afkomstig is van Nederlandse bodem en bossen die verantwoord beheerd worden. Hout met een FSC-keurmerk voldoet bovendien aan de normen van het Forest Stewardship Council. FSC®-certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt, volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®. Zo weet u dus zeker dat u voor duurzaam en verantwoord openhaardhout kiest. Vrijwel ons hele assortiment bestaat uit openhaardhout met FSC-keurmerk.

Haardhout van Staatsbosbeheer kopen voor de beste prijs

Hout afkomstig van Nederlandse bodem én gerooid uit verantwoord beheerde bossen. Dat is waar het FSC-keurmerk voor staat. Onze houtblokken zijn dan ook met recht kwaliteitshout te noemen. De prijs voor dit haardhout ligt wellicht iets hoger dan voor hout met een lagere kwaliteitsstandaard, maar de voordelige eigenschappen van het hout compenseren dit ruimschoots. Met FSC-gekeurd hout kunt u namelijk veel duurzamer en langer stoken. U koopt haardhout van Staatsbosbeheer altijd voor de beste prijs bij Golden Flame!

Het juiste openhaardhout vinden

Goed openhaardhout is er in vele soorten en kwaliteiten. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Wanneer je kennis hebt van deze eigenschappen kun je bewuster en beter stoken en meer plezier beleven aan je haardvuur. Zo zijn er haardhout soorten welke gemaakt zijn van loofbomen zoals bijvoorbeeld berkenhout, beukenhout en essenhout en zijn er openhaardhout soorten welke gemaakt zijn van naaldbomen zoals dennenhout en hout van de spar. De prijs van het haardhout is afhankelijk van het soort haardhout, de hoeveelheid en de grootte van het haardhout dat u kiest. 

Wat is de juiste lengte openhaardhout?

In de praktijk bestaan niet echt goede of foute afmetingen. Het ligt er maar net aan of de blokken haardhout goed te branden zijn in uw openhaard of kachel. De keuze van de bloklengte is afhankelijk van de grootte van uw kachel of openhaard en van uw eigen voorkeur. Meestal wordt ervoor gekozen om haardhout te kopen dat een lengte van +/- 25-30cm. Golden Flame verkoopt enkel openhaardhout met een lengte van 24-26 cm. Dit hebben wij in de volgende houtsoorten beschikbaar; berkenhout, beukenhout, eikenhout, essenhout en elzenhout. Bekijk ook onze maandaanbiedingen.

Openhaardhout kopen
Openhaardhout kopen

Loofhout is het meest geschikt om te stoken

De loofhoutsoorten zijn het meest geschikt om mee te stoken en de naaldhoutsoorten minder geschikt. Het gebruik van naaldhout als hoofdbrandstof voor binnen gebruik raden wij af. Dit komt doordat naaldhout veel hars bevat. Deze hars geeft tijdens het stoken vonken af en vervuild uw rookkanaal. Door deze vonken kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Voor buiten in de vuurkorf of buitenhaard en als aanmaakhout is naaldhout prima te gebruiken.

Zachte en harde soorten openhaardhout

Van de loofhout soorten zijn er zachtere soorten zoals elzenhout, middelharde houtsoorten zoals berkenhout en hardere houtsoorten zoals essenhout en beukenhout. De brandwaarde (de energie afgifte uitgedrukt in KWh/kg) van de genoemde openhaardhout soorten is min of meer hetzelfde. 

De zachtere soorten zoals elzenhout en berkenhout hebben een snellere warmteafgifte dan de hardere houtsoorten zoals essenhout en beukenhout. Hierdoor zijn de zachtere openhaardhout soorten eerder opgebrand, maar zijn ze ook makkelijker aan te steken dan de hardere openhaardhout soorten. Bijkomend voordeel van de makkelijke en snelle ontbranding is dat uw ruimte snel is opgewarmd. Nadeel is dat u de kachel of openhaard vaker bij moet vullen. De zachtere houtsoorten hebben een levendig vlammenspel. De hardere houtsoorten hebben een rustiger vlammenspel.

Haardhout online kopen in onze webshop

Wilt u graag houtblokken kopen van hoge kwaliteit. Bij Golden Flame kunt u uw haardhout direct online bestellen in onze webshop. In ons uitgebreide aanbod vindt u altijd een houtsoort die bij uw wensen past. Per houtsoort beschrijven we de eigenschappen, brandduur en het vlammenspel. Mocht u er toch niet aan uitkomen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice voor persoonlijk advies.

De prijs voor het bestellen van haardhout

Bij Golden Flame kunt u allerlei soorten haardhout voor uw kachel, openhaard, vuurkorf, of vuurschaal vinden. Daarbij proberen wij onze prijs zo laag mogelijk te houden. Pakketten kunt u bij ons al kopen vanaf 190 euro. Zo is er altijd een haardhout pakket dat bij u, uw kachel en uw budget past. Daarbij zorgen wij voor een snelle levering en helpen wij u waar nodig via onze klantenservice.

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie over het bestellen van openhaardhout in onze webshop? Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze bestelpagina of neem contact met ons op.