Een zoektocht naar het juiste stookhout kan best lastig zijn, er is namelijk enorm veel keuze tussen verschillende soorten hout. Welk soort stookhout u ook wilt kopen, wij hebben het voor u in onze shop. Zo hebben wij gemengd hout, haardblokken en gedroogd openhaardhout. Weet u nu niet goed welk soort hout u moet kopen? Kijk dan bij onze Keuzehulp haardhout soorten.

Hout voor de houtkachel kiezen: gebruik droog stookhout voor de beste verbranding

Heeft u een open haard en wilt u hout gaan stoken? Dan is het belangrijk dat u hoge kwaliteit stookhout besluit te kopen. Voor de beste houtstook is het namelijk belangrijk dat u droog hout verbrandt. Het beste stookhout is droog stookhout: dit zorgt namelijk voor een optimale verbranding, waardoor er weinig fijnstof vrijkomt en weinig as overblijft. Wij verkopen daarom ovengedroogd haardhout met een vochtpercentage tot maximaal 20%. Het hout is dan goed droog en dit percentage is perfect voor een goede verbranding. U kunt het hout dan ook direct in de kachel of open haard verbranden en u hoeft het dus niet eerst nog te drogen te leggen. Kwalitatief hoog en droog stookhout kunt u kopen bij Golden Flame.

Verschillende soorten stookhout kopen

Wij hebben enorm veel verschillende soorten stookhout, zo hebben wij altijd een soort hout dat perfect bij u en uw kachel past. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een goed soort stookhout om te verbranden in de tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf? Dan kunt u onze haardblokken goed gebruiken. Deze houtblokken zijn samengesteld uit zaagsel en paraffine en dit maakt dat onze haardblokken een lange brandduur van twee tot drie uur hebben.

Kiest u voor ons gemengd haardhout, dan kunt u twee soorten hout kiezen die u graag wilt hebben. Deze soorten hout worden dan netjes in zakken en pellets bij u geleverd. Zo kunt u de soorten hout combineren die voor een perfecte verbranding zorgen.

Haardhout opslag onder afdak
Kachelhout

De prijs van stookhout

Als u stookhout bij ons besluit te bestellen, bent u vrij in keuze. Omdat wij zoveel verschillende soorten stookhout hebben, is er ook altijd een houtsoort of houtpakket dat aan uw eisen en budget voldoet. Pakketten stookhout zijn bij ons al te koop vanaf 190 euro. Het is ook mogelijk om pallethout te stoken, dit is stookhout wat goedkoop is, wat ook gedroogd is door middel van een hittekamer. We adviseren echter om te stoken met hout wat ovengedroogd is, omdat u hier goed mee kunt stoken in uw houtkachel of open haard. Weet u het niet zeker, hebt u nog vragen, of bent u nog op zoek naar wat meer informatie? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.