Openhaardhout

In februari maar liefst 20 producten in de aanbieding!

Prijzen zijn inclusief BTW en transportkosten voor heel Nederland, exclusief de Waddeneilanden.

Lees meer

De ruit van een houtkachel schoonmaken

Maakt u gebruik van een houtkachel? Dan is het onvermijdelijk dat de roet en het vuil die bij het stookproces vrijkomen, gedeeltelijk op de kachelruit terechtkomen. Dat kan, als u deze niet of niet voldoende schoonmaakt, verschillende gevolgen hebben. Zo zal een ingebrande kachelruit de warmteoverdracht naar de ruimte aanzienlijk doen verminderen. De straling krijgt het door dat laagje roet namelijk moeilijker om voor consistente warmteafgifte te zorgen.

Lees meer

Openhaardhout stapelen. Nat hout snel drogen

Een kachel of openhaard brengt behalve aangename warmte ook een flinke dosis sfeer met zich mee. Om optimaal van dit verwarmingsapparaat te kunnen profiteren, is het van belang dat u over goed gedroogd hout beschikt. Het verbrandingsproces verloopt dan efficiënt en veilig. Op deze pagina vertellen we u meer over de redenen waarom het noodzakelijk is om van goed gedroogd hout gebruik te maken en hoe u ervoor kunt zorgen dat hout droogt en droog blijft.

Lees meer

Nat hout stoken en waarom u dat niet moet doen

Wanneer u efficiënt en verantwoord wilt stoken, vormt kwalitatief hoogwaardig hout een belangrijke basis. Per definitie is dit hout met een beperkt vochtpercentage. Een vochtpercentage tussen de 15 en 20% is ideaal. Voor verschillende soorten stookhout dat aan deze vereiste voldoet bent u bij Golden Flame aan het juiste adres. Uiteraard is het van belang dat u het hout ook op de juiste manier opslaat. Op deze pagina vertellen wij u alles over de gevolgen van nat stoken en hoe u dit kunt voorkomen.

Lees meer

Openhaard of houtkachel reinigen

Of een houtkachel van de juiste kwaliteit noodzakelijk is voor een optimaal stookproces. Jazeker. Maar of dat het enige is? Zeker niet! Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat alles valt of staat met het juiste hout. Welk hout dat voor u is, is afhankelijk van het type houtkachel, de grootte ervan en het doeleinde: is dat ter verwarming of vooral ten behoeve van de sfeer?

Lees meer

Ovengedroogd haardhout in mand

Waar denkt u aan wanneer u aan de kwaliteit van haardhout denkt? Aan de herkomst ervan wellicht? Aan de manier waarop de blokken zijn gesneden? Verrassend genoeg is het vooral het vochtgehalte dat het uiteindelijke succes van een brandend haardvuur beïnvloedt. Brandhout dient droog te zijn, maar niet te droog. Een vochtpercentage tussen de 15 en 20 procent is ideaal. Dit levert een efficiënte en schone verbranding op. Ook blijft uw rookkanaal overbodige creosootafzet bespaard en waarborgt u -in het geval u het hout binnenshuis gebruikt- een gezonde leefomgeving.

Lees meer

Haardhout opslag onder afdak

Is voor u de winter ook niet compleet zonder het knusse gevoel van een open haard? Om optimaal van de warmte en het vlammenspel te kunnen genieten, is een goede houtopslag cruciaal. Zo blijven de houtblokken immers droog. Een houtopslag voor uw openhaardhout kunt u uiteraard kant-en-klaar kopen, maar nog leuker vindt u het misschien wel om deze zelf te maken. Golden Flame voorziet u graag van een handig stappenplan. Gaat u vooraf wel even na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Voor bouwwerken van maximaal 2,5 meter is dat doorgaans niet noodzakelijk.

Lees meer

Kachelhout in de houtkachel

Er zijn verschillende soorten haardhout, die ieder hun eigen kenmerken hebben. Qua brandduur liggen de meeste haardhoutblokken niet zo ver uit elkaar, maar er zijn wel onderlinge verschillen tussen de verschillende houtsoorten. Wat deze verschillen zijn, lees je in deze blog.

Lees meer

Openhaardhout stapelen. Nat hout snel drogen

Het gebruiken van gedroogd hout is erg belangrijk wanneer je een openhaard of kachel gebruikt. Het hout moet daarom goed gedroogd worden, voordat je deze in huis haalt. Maar hoe wordt haardhout gedroogd? Er zijn verschillende manieren om hout te drogen, namelijk: lucht drogen, met een droogkamer of drogen in een oven. Elke techniek heeft voor en nadelen. Wij leggen de verschillende droogtechnieken uit.

Lees meer

Houtgestookte hottub

Nu er weer koudere dagen voor de deur staan, is het ideaal als je een hottub thuis hebt staan. Ook een thuis sauna is heerlijk wanneer de temperaturen dalen, want zo kun je toch heerlijk warm ontspannen. Heb je een sauna of hottub waarvoor je hout moet stoken, dan moet je natuurlijk wel goed weten welk hout je hiervoor in huis moet halen. Wij vertellen je meer over welk hout je moet gebruiken voor je sauna en het stoken van je hottub.

Lees meer

Haardhout Staatsbosbeheer

Met de hoge energiekosten en de stijgende gasprijzen, wordt het steeds aantrekkelijker om gebruik te maken van een openhaard. Daarmee kun je namelijk besparen op je stookkosten. Wanneer je op een verantwoorde manier gebruik wilt maken van je openhaard, dan heb je verschillende mogelijkheden. Een daarvan is kiezen voor gecertificeerd openhaardhout. Maar wanneer is haardhout gecertificeerd en wat betekent dit? In deze blog vertellen we je graag meer.

Lees meer

Kachel aansteken en hout stoken

Op winterse dagen verlang je vaak naar één ding: warmte. Met een open haard of houtkachel kun je al snel je huis lekker opwarmen en het zorgt voor extra gezelligheid. In de zomer kun je buiten ook van een houtkachel genieten, als het ‘s avonds afkoelt. Heb je nooit eerder je open haard of houtkachel gebruikt? Dan is het fijn om te weten hoe je dit het beste kunt doen, zodat jij een veilig vuurtje in je open haard of houtkachel hebt. Lees snel verder!

Lees meer

Actie gratis aanmaakhout, aanmaakblokjes en lange lucifers

Om de openhaard of houtkachel veilig aan te steken, heb je aanmaakhout en aanmaakblokjes nodig. Er zijn verschillende soorten aanmaakblokjes en verschillende houtsoorten om de blokjes voor te gebruiken. Zo heb je het meest duidelijke verschil tussen witte aanmaakblokjes en bruine aanmaakblokjes. Daarnaast heb je nog biologische aanmaakblokjes, waar alleen milieuvriendelijke en natuurlijke materialen voor gebruikt zijn. Ook witte en bruine aanmaakblokjes bestaan uit hout, maar hier zitten ook andere materialen in.

Haardhout Staatsbosbeheer

Prijsstijging hout 2022, wat is de verwachting?

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het leven wordt steeds duurder. Met de huidige inflatie en prijsstijgingen betaal je steeds meer voor producten, zo ook voor haardhout en aanverwante artikelen. Waar komen deze prijsstijgingen van het hout vandaan en wat zijn de verwachtingen voor 2022? In deze blog lees je meer over de oorzaken van de prijsstijgingen en de prognose voor de komende tijd.

Lees meer

Openhaard of houtkachel reinigen

Heb je een kachel of open haard thuis, dan zal je ongetwijfeld weten dat je deze regelmatig schoon moet houden. Er zijn verschillende manieren om een kachel of open haard te reinigen. Wil je weten hoe je een open haard moet schoonmaken, of hoe je een houtkachel kunt reinigen? Met onderstaande tips kun je dit makkelijk en snel voor elkaar krijgen!

Lees meer

5 tips om goed te stoken

Samen onder het genot van een hapje en een drankje bij de open haard zitten is ontzettend sfeervol en gezellig. Hoewel er verschillende manieren zijn om een kachel of open haard te stoken, zijn er wel universele tips om goed te stoken. Hierdoor stook je schoner en krijgt jouw haardhout de maximale brandduur. Zo kun je nóg langer genieten van elkaars gezelschap en stook je voordelig.

Lees meer

Hoe de openhaard of kachel aanmaken volgens de Zwitserse methode?

Heb je een houtkachel of open haard, dan zul jij je vast wel eens hebben afgevraagd hoe je dit nu het voordeligst kunt doen. In deze blog geven we uitleg over hoe je het maximale rendement uit jouw haardhout kunt halen.

Lees meer

Ovengedroogd haardhout in mand

Er zijn veel verschillende soorten haardhout op de markt waarmee je jouw haard of kachel kunt stoken. Wij adviseren om altijd te kiezen voor gedroogd haardhout, vanwege de vele voordelige eigenschappen van dit hout. Wil je meer weten over ovengedroogd haardhout en waarom je dit voor jouw haard zou moeten gebruiken? In dit artikel vertellen […]

Kachelhout in de houtkachel

Een houtkachel is niet altijd goed voor het milieu. Een oude kachel heeft bijvoorbeeld geen optimale verbranding en stoot veel fijnstof uit. Ook onervaren stokers, of mensen die niet goed weten wat ze doen, kunnen voor een niet zo milieuvriendelijk vuurtje zorgen. In dit artikel vertellen we je daarom alles wat je moet weten over verantwoord stoken.

Lees meer

Buitenhaard aansteken

Buitenhaarden zijn ideaal om het hele jaar door optimaal van uw tuin te kunnen genieten. Niet iedere tuinhaard of vuurkorf moet echter op dezelfde manier gestookt worden. In dit artikel geven we daarom 4 tips om voordelig een buitenhaard te stoken.

Lees meer

Haardhout opslag onder afdak

Maakt u vaak gebruik van een houtkachel, dan weet u dat de opslag van haardhout soms een uitdaging kan zijn. Waar en hoe kunt u haardhout het beste opslaan? Kan het kwaad als haardhout nat wordt? En wat is eigenlijk de meest ruimtebesparende manier om haardhout op te slaan? Het antwoord op die vragen en meer leest u in deze blog.

Lees meer

Kachelhout in de houtkachel

Wanneer je voor het eerst een open haard of kachel gaat gebruiken, is het handig om te weten waar je op moet letten wanneer je gaat stoken. In deze blog leggen we het verschil in aanmaken uit voor een open haard en een kachel, en geven we je tips om maximaal rendement uit het stoken van jouw open haard of kachel te halen.

Lees meer

Openhaard in kerstsfeer

Een vieze kachelruit is natuurlijk zonde. Door de aanslag wordt het zicht op uw haardvuur belemmerd en u kunt niet meer genieten van het mooie vlammenspel. Vraagt u zich af waarom de kachelruit eigenlijk vies wordt en belangrijker: hoe u dit kunt voorkomen? Met deze tips kunt roetaanslag op uw kachelruit minimaliseren en langer genieten van een schone kachel.

Lees meer

Golden Flame locatie Almere

Wij zijn trots om aan u te kunnen melden dat Golden Flame International BV per 01-05-2020 is verhuisd naar Almere.

In de afgelopen jaren zijn wij gestaag doorgegroeid. Na een groeizame periode in Mijdrecht met veel nieuwe klanten en leveranciers uit binnen – en buitenland waren wij toe aan een volgende stap.

Lees meer

Bezorging haardhout in de binnenstad van Amsterdam

Gezien de fors toegenomen drukte in het centrum van Amsterdam van de afgelopen jaren, hebben wij helaas moeten besluiten om per 01-10-19 geen haardhout leveringen in het centrum van Amsterdam meer te doen.

Waar we voorheen 4 ritjes op een zaterdagochtend deden, doen we er momenteel nog maar één of hooguit twee. Dit betekent dat wij na ruim 40 jaar stoppen met de zaterdag leveringen in Amsterdam-Centrum. Het betreft de postcodes 1011, 1012, 1015, 1016, 1017 en 1018.

Lees meer

FSC®: Kies voor hout, red het woud!

In de week van FSC® Friday lanceert FSC Nederland samen met haar partners de nationale campagne ‘Kies voor hout, red het woud’. Deze boodschap lijkt een tegenstelling, maar is het niet. Gebruik van FSC hout (hout met een FSC keurmerk) stimuleert duurzaam bosbeheer, en voorkomt daarmee dat bos verdwijnt voor andere bestemmingen als veeteelt, mijnbouw of plantages. Dit is van groot belang; per minuut verdwijnen er wereldwijd 48 voetbalvelden aan bos. Van alle dieren op aarde is 80% afhankelijk van het bos. Hoe meer hout met FSC label er wordt gebruikt, hoe meer bos er blijft bestaan.

Lees meer

Volvo Truck Haardhout Golden Flame

“Hij rijdt als een streep”, zegt Henk van Vliet uit Mijdrecht over zijn nieuwe Volvo FH 500 6×2 motorwagen.

Na veertien jaar ruilde Henk van Vliet van haardhout-handel Golden Flame uit Mijdrecht zijn Volvo in voor een nieuwe.

Lees meer