Gecertificeerd hout: het FSC-keurmerk

Golden Flame International B.V. is de meest vooruitstrevende openhaardhout producent van Nederland. Wij waren de eerste producent en leverancier van FSC-gecertificeerd openhaardhout en zijn al sinds 12 december 2006 FSC-gecertificeerd onder nummer SCS-COC-000652-CR. FSC®-certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt. Dit gebeurd volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen, zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council®. Wij vinden het namelijk niet alleen belangrijk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn met de levering van het beste haardhout. Wij vinden het ook belangrijk dat dit op een duurzame en verantwoorde manier gebeurt.

Openhaardhout Staatsbosbeheer

Verantwoord bosbeheer met een FSC-keurmerk

Voor Golden Flame is het gebruik van FSC-hout vanzelfsprekend en zeer belangrijk. Hiermee dragen wij bij aan verantwoord bosbeheer. Dit is goed voor de natuur, goed voor de plaatselijke bevolking en goed voor het klimaat. FSC, de Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, die verantwoord en duurzaam bosbeheer stimuleert. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, is het belangrijk dat het openhaardhout op een verantwoorde en duurzame manier wordt geoogst en verwerkt. Zodat de bossen zowel hun biodiversiteit als economische en sociale waarde behouden.

Dit gebeurt door gecertificeerde houtkap met het houtkeurmerk FSC (Forest Stewardship Council) voor verantwoord bosbeheer. Met de unieke aanpak van een gelijke stem voor de ecologische, sociale en economische belangen is het FSC-certificeringssysteem de beste manier om bossen voor houtkap duurzaam te beheren.

FSC-hout is geproduceerd volgens strenge regels over onder andere:

  • Legaliteit en bescherming van de natuur;
  • De rechten van de lokale bevolking en arbeiders
  • Het welzijn van de bevolking, arbeiders en dieren.

Het FSC-systeem is erop gericht dat ook in de toekomst de natuur behouden blijft. De flora en fauna, bevolking, bedrijven en consumenten kunnen profiteren van wat het bos hen te bieden heeft. Zo mag in een bos per hectare slechts één keer in de dertig jaar een beperkt aantal bomen gekapt worden. In de tussentijd kan het bos zich herstellen en in sommige gevallen wordt het bos hierbij geholpen door het aanplanten van nieuwe bomen. Diverse studies hebben aangetoond dat het FSC-keurmerk positieve effecten heeft voor het bos en de lokale bevolking.

FSC-hout kopen voor een betere wereld

Omdat FSC-hout op een verantwoorde manier wordt gekapt en gewonnen, draagt het bij aan een betere wereld. Met FSC-hout willen we mensen bewust maken van de invloed van houtkap op biodiversiteit. FSC-hout wordt dan ook gekapt met de biodiversiteit en natuur in gedachten, koopt u dus FSC-hout, dan weet u zeker dat de kap van uw haardhoud geen negatieve invloed heeft gehad op natuur en omgeving. Wilt u FSC-hout kopen? U vindt het in onze shop. Hebt u nog vragen over ons gecertificeerde FSC-hout? Dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.