haardblokken beukenhout

Over beukenhout

De beuk is een van oorsprong Europese boomsoort die in vrijwel heel Europa voorkomt. Tegenwoordig vind je de beuk overigens overal: van Zuid-Scandinavië tot Zuid-Europa en van de Britse eilanden tot midden Rusland. De beuk behoort tot de familie waaronder bijvoorbeeld ook de eik en de tamme kastanje vallen. Het is een imposante boom die tot wel 40 meter hoog kan worden en een dikte van zes meter kan bereiken. Ze kunnen wel 200 tot 300 jaar oud worden. De beuk groeit goed op vochthoudende, kalkrijke en goed doorlatende bodems. Op te natte gronden of droge zandgronden groeit de beuk niet.

Je kan een beuk makkelijk herkennen aan zijn gladde stam en de heldergroene of rode bladeren. De bast van de stam is groengrijs tot grijs. Aan de regenzijde kleurt de buitenkant vaak groen door de algen die er op groeien. Beukenbomen zie je veel in brede lanen en straten en in parken. Afhankelijk van het groeigebied en groeiklimaat heeft beukenhout een witachtig tot geelbruine kleur.

Beukenhout bestellen

Hieronder kunt u direct uw beukenhout bestellen. Wij leveren het hele jaar uit voorraad. Als u voor 14:00 uur bestelt dan wordt het beukenhout de volgende werkdag bezorgd. Al onze prijzen zijn inclusief btw en inclusief levering binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Tijdens het bestelproces kunt u zelf een afleverdatum kiezen zodat u de bestelling ontvangt wanneer het u uitkomt!

Ovengedroogd beukenhout stoken

Ovengedroogd beukenhout van Golden Flame is een harde en taaie houtsoort met een hoog rendement waar veel mensen al jaren tevreden hun haard mee stoken. Beukenhout brandt traag en lang met een mooi vlammenspel en is lekker geurend. Het is een harde en taaie houtsoort waardoor deze moeilijker is aan te steken dan de zachtere houtsoorten. Wij adviseren om het beukenhout aan te steken met aanmaakblokjes en aanmaakhout.

Voordelen van beukenhout

Beukenhout van Golden Flame heeft een zeer schone verbranding en reinigende werking wat een gunstige invloed heeft op de creosoot-aanslag van de haard, kachel en kachelpijp. De stukken beukenhout zijn wat grover gekloofd dan bijvoorbeeld berken– en elzenhout. Ovengedroogd beuken haardhout heeft een vochtpercentage van maximaal 20% . Dit hout is geschikt voor de (middel)grote kachels en haarden.

Eigenschappen beukenhout

Beukenhout heeft diverse voordelige eigenschappen:

  • Brandwaarde: ±4,2 kWh/kg
  • Harde soort openhaardhout
  • Trage, gelijkmatige en zeer schone verbranding
  • Zeer lange brandduur en hoge warmteafgifte over langere tijd
  • Mooi levendig vlammenspel, minimaal 2 tot 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de grotere en middelgrote kachels en haarden
  • Aansteken met aanmaakblokjes en aanmaakhout