Ovengedroogd haardhout geleverd in kisten en zakken

Ovengedroogd openhaardhoutIn Nederland kunnen particulieren bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling bij u thuis. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij het product de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op over de datum van de levering. In onze webshop betaalt u vooraf per iDEAL. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen. Wij kunnen het haardhout op uw adres afleveren zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven.

Haardhout voor particulieren

Sinds 1972 zijn wij een groothandel en verkopen wij openhaardhout aan bedrijven. Via onze webshop kunnen particulieren direct haardhout bij ons kopen. Bestellingen leveren wij vanaf 1m3 bij u thuis. Prijzen zijn inclusief BTW en bezorgkosten.

Tijdens het bestellen van uw haardhout kunt u ook nog extra losse artikelen meebestellen zoals onze aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakershaardblokken en schoorsteenreinigers. Als u aanwezig bent overhandigt de chauffeur u persoonlijk losse producten, zoals aanmaakhout of aanmaakblokjes. Als u niet aanwezig bent plaatst de chauffeur de producten op de best mogelijke plek.

Haardhout Golden Flame

Hoe laat wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling openhaardhout wordt geleverd van maandag t/m vrijdag tussen 08:00-17:00 uur. Wij nemen telefonisch contact met u op om de verwachte levertijd aan u door te geven. Indien u telefonisch niet bereikbaar bent wordt u per e-mail geïnformeerd. U kunt op werkdagen ook bellen naar 0297-261304 om uw levertijd op te vragen. Zo hoeft u niet de hele dag thuis te blijven.

U heeft in principe geen invloed op de aflevertijd van uw bestelling, tenzij u ervoor kiest om van uw bestelling een tijdslevering te maken.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bezorging van uw levering mensenwerk is. Door omstandigheden op- of onderweg kan het gebeuren dat wij uw bestelling iets eerder of iets later leveren.

Haardhout van Staatsbosbeheer

Golden Flame koopt in Nederland al bijna 50 jaar het haardhout bij Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is FSC®-gecertificeerd. Dat betekent dat hun bossen goed en verantwoord worden beheerd en voldoen aan de strenge normen van het Forestry Stewardship Council. Het hout uit deze bossen mag dan ook het FSC®-keurmerk dragen.

Haardhout Staatsbosbeheer

Stook verantwoord en koop FSC®

FSC haardhout uit goed beheerde bossen

Bekijk ons uitgebreide assortiment van FSC® artikelen. Stook verantwoord openhaardhout en gebruik onze FSC® producten. FSC® certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®. Bekijk hier meer informatie over FSC®.

Tips voor verantwoord openhaardhout stoken

  1. Stook brandhout uit duurzaam beheerde bossen. Let op het FSC- of PEFC-keurmerk, alleen dat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerd bos.
  2. Stook alleen droog openhaardhout. Vochtig hout brandt niet goed en dat geeft extra veel fijnstof en rook. Gaat u zelf hout hakken? Droog het dan minstens 2 jaar. Bedenk daarbij dat harde houtsoorten minder snel droogt dan de zachtere houtsoorten.
  3. Controleer of je goed stookt. Een goed vuur geeft gele, gelijkmatige vlammen. Oranje vlammen en donkere rook geven aan dat de verbranding niet volledig is. Stook geen papier en karton. Het geeft veel rook en vliegas. Gebruik hiervoor aanmaakhout.
  4. Gebruik nooit geïmpregneerd, behandeld of geverfd  hout (hierin zitten veel lijmstoffen). Bij verbranding komen schadelijke stoffen vrij.
  5. Stook niet bij mistig of windstil weer. De rook blijft hangen en kan lokaal veel luchtvervuiling veroorzaken. Zeker in steden is dit punt erg belangrijk.