Hoe kan ik online ovengedroogd haardhout bestellen?

Hoe kan ik online ovengedroogd openhaardhout kopen?

U kunt één van onderstaande producten selecteren om te bestellen. Klik op het artikel en kies vervolgens de leverdatum waarop u uw bestelling wenst te ontvangen. Bestelt u voor 14:00 uur, dan kan uw bestelling de volgende werkdag al geleverd worden. U kunt natuurlijk ook een andere gewenste afleverdatum kiezen. Zo kunt u altijd uw bestelling ontvangen wanneer het u uitkomt! Alle getoonde prijzen zijn inclusief btw en inclusief levering binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Haardhout kopen doet u eenvoudig bij Golden Flame!

Openhaardhout kopen

Levering kleine bestellingen

Overweegt u een kleine aankoop van openhaardhout in zakken? Wij bieden gratis bezorging op zaterdagen in de regio voor bestellingen vanaf 23 netzakken. Wij zorgen voor levering op de overeengekomen locatie met onze eigen dichte bestelwagen. Naast hout kunt u ook individuele items toevoegen aan uw bestelling, waaronder aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakers, haardblokken en schoorsteenreinigers. Bij uw aanwezigheid zal onze chauffeur persoonlijk losse items, zoals aanmaakhout of aanmaakblokjes, overhandigen. Mocht u afwezig zijn, dan zal de chauffeur de producten op de meest geschikte locatie plaatsen. Wij verzorgen leveringen van maandag tot en met vrijdag, tussen 08:00 uur en 17:00 uur.

Openhaardhout kopen

Levering grote bestellingen

Wanneer u onze 1- en 2-kuubs kisten voor 14:00 uur bestelt, garanderen wij gratis levering binnen één werkdag na ontvangst van de bestelling en betaling. We bezorgen van maandag tot vrijdag tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Tijdens het online winkelen kunt u de gewenste leverdatum kiezen bij de producten in onze webshop. Nadat we uw bestelling hebben ontvangen, nemen we contact met u op om de leverdatum te bevestigen. Betalingen in onze webshop kunnen eenvoudig worden gedaan via iDEAL. Onze chauffeur zal de kist op een bereikbare plek plaatsen met behulp van de palletwagen. Het is niet nodig dat u speciaal thuis blijft voor de bezorging, wij kunnen de bestelling bij uw adres achterlaten.

Wat is ovengedroogd openhaardhout precies?

Ovengedroogd openhaardhout is hout wat in droogovens wordt gedroogd. Het vochtpercentage wordt hierdoor verlaagd tot minder dan 20%. Dit is te vergelijken met één tot drie jaar buiten in de wind drogen. In de kern van het hout zal het vochtpercentage veel lager zijn dan bij wind gedroogd haardhout.

Het grote voordeel van het drogen in droogovens is dat schimmels en insecten afsterven en het hout zijn geur en kleur behoudt. Een ander voordeel is dat ovengedroogd openhaardhout nog maar moeilijk vocht opneemt. De cellen in het hout zijn erg droog geworden waardoor het nagenoeg geen vocht meer opneemt. Het gedroogde brandhout kan tegen een buitje.

Wat is het verschil tussen wind gedroogd en ovengedroogd openhaardhout?

Ovengedroogd openhaardhout is hout wat door middel van droogovens is gedroogd. Hiermee wordt het vochtpercentage verlaagd tot minder dan 20%. Dit is vergelijkbaar met één tot drie jaar buiten drogen in de wind. Het vochtpercentage in de kern van het hout zal bij ovengedroogd openhaardhout echter aanzienlijk lager zijn dan bij wind gedroogd openhaardhout.

Het voordeel van drogen in droogkamers is dat ongedierte en schimmels eruit zijn en het hout zijn originele kleur en geur behoudt. Een ander voordeel is dat ovengedroogd haardhout nog maar moeilijk vocht opneemt. De cellen in het hout zijn namelijk zeer droog geworden waardoor het nagenoeg geen vocht meer opneemt. Het kan dus een buitje hebben.