Bruinkoolbriketten bestellen

Op zoek naar bruinkoolbriketten? Wij hebben een ruim assortiment bruinkoolbriketten uit voorraad leverbaar. U bestelt ze eenvoudig in onze webshop. Klik op het artikel en kies de door u gewenste leverdatum. Bestelt u voor 14:00 uur, dan kan uw bestelling de volgende werkdag al geleverd worden. U kunt natuurlijk ook een andere afleverdatum kiezen. Hierdoor wordt uw bestelling altijd geleverd op een moment dat het u uitkomt. Alle getoonde prijzen zijn inclusief btw en inclusief levering binnen Nederland (uitgezonderd de Waddeneilanden).

Wat zijn bruinkoolbriketten?

Bruinkoolbriketten zijn briketten die zijn gemaakt van geperste bruinkolen. De bruinkolen worden onder zeer hoge druk samengeperst. Hierdoor ontstaat er een zeer brandbaar blok wat goed te gebruiken is om uw open haard mee aan te steken. Golden Flame levert uitsluitend bruinkoolbriketten van topkwaliteit. Onze bruinkool wordt gewonnen uit de dagbouwmijnen in West-Duitsland. Deze kenmerken zich door een hoge energiewaarde en een relatief laag zwavelgehalte.

Openhaardhout Staatsbosbeheer

Hoe werken bruinkoolbriketten?

Bruinkoolbriketten kunnen worden gebruikt als hoofdbrandstof. Ze kunnen ook gemengd worden met openhaardhout. Om bruinkool te stoken moet er eerst een voldoende heet vuur aanwezig zijn. U stookt uw haard of kachel dus eerst zoals u gewend bent. Indien de haard of kachel voldoende heet is, kunt u bruinkoolbriketten op het brandende of gloeiende hout leggen. Hier bovenop kunt u eventueel weer een blokje hout leggen. Open daarna de luchttoevoer van uw kachel. Wanneer de briketten branden kan de luchttoevoer weer ingesteld worden zoals gewenst.

Door bruinkoolbriketten en hout met elkaar te combineren kan er optimaal gebruik worden gemaakt van een moderne kachel of haard. Kant en klaar brandhout is de traditionele brandstof voor de kachel of openhaard. Het brandt snel, zorgt voor een mooi vlammenspel en geeft snel warmte af. Bruinkoolbriketten zijn voordelig in gebruik en erg geschikt om gedurende de nacht de kachel of open haard warm te houden. Bruinkoolbriketten zijn daarom ook geschikt als de ruimte warm genoeg is en u de haard of kachel niet uit wilt laten gaan. Door de langzame verbranding en de gloeiende werking blijft de kachel lang warm, de briketten geven warmte af tot wel 12 uur! Met een beetje planning hoeft u daardoor bijna nooit uw haard opnieuw aan te maken.

Wat is het verschil tussen bruinkoolbriketten, houtbriketten en haardhout?

Bruinkoolbriketten 90 bundelsBruinkoolbriketten en houtbriketten worden op vrijwel dezelfde manier gemaakt. Het verschil kunt u eigenlijk al van de naam afleiden; bruinkoolbriketten worden van bruinkool gemaakt, de houtbriketten van hout. Beide briketten hebben een hoog rendement en geven een gelijkmatige warmte af. Het grote verschil met haardhout is dat briketten gelijkmatiger branden dan haardhout. Ze blijven langer warm en hebben nagenoeg dezelfde vorm doordat ze onder hoge druk samengeperst zijn. Hierdoor zijn briketten gemakkelijk stapelbaar. Ze zijn echter minder goed tegen vocht bestand, daarom dienen ze droog bewaard te worden.

Haardblokken hebben daarentegen nog hun ‘natuurlijke vorm’. Over het algemeen worden haardhoutblokken als meer ‘sfeervol’ gezien, vanwege het natuurlijke vlammenspel en knisperende geluid van de haardblokken. Ovengedroogde haardblokken zijn beter bestand tegen een regenbui, omdat de kern en vezels zeer droog zijn. Uiteraard  geldt ook hier: “Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af!” Tegenwoordig wordt haardhout ook vaak in combinatie met briketten gebruikt. Zodra het vuur eenmaal op gang is worden briketten toegevoegd om met maximale efficiëntie te stoken.