Bruinkoolbriketten 45 bundels briketten

Bruinkoolbriketten kopen

Golden Flame levert uitsluitend bruinkoolbriketten van top kwaliteit. Onze bruinkool wordt gewonnen uit de dagbouw mijnen in West-Duitsland. Deze kenmerken zich door een hoge energiewaarde en een relatief laag zwavelgehalte.

Door bruinkool briketten en hout met elkaar te combineren kan er optimaal gebruik worden gemaakt van een moderne kachel of haard. Kant en klaar brandhout is de traditionele brandstof voor de kachel of openhaard. Het brandt snel en goed, zorgt voor een mooi vlammenspel en geeft snel zijn warmte af. Bruinkool briketten zijn voordelig in gebruik en erg geschikt om gedurende de nacht de kachel of open haard te laten gloeien. Ook makkelijk als de ruimte even warm genoeg is en u de haard of kachel niet uit wilt laten gaan. Door de langzame verbranding en de gloeiende werking blijft de kachel lang warm, de briketten geven warmte tot wel 12 uur lang! Met een beetje planning hoeft u bijna nooit uw haard weer aan te maken.

Briketten stoken

Deze bruinkoolbriketten kunnen worden gebruikt als hoofdbrandstof of gemengd met openhaardhout. Om bruinkool te stoken moet er eerst een voldoende heet vuur aanwezig zijn. Dus u stookt uw haard of kachel eerst zoals u gewend bent. Indien de haard of kachel voldoende heet is kunt u bruinkool briketten op het brandende hout of het gloeiende hout leggen. Hier bovenop kunt u eventueel weer een blokje hout leggen. Open daarna de luchttoevoer van uw kachel. Wanneer de briketten branden kan de luchttoevoer weer ingesteld worden zoals gewenst.

Levering

Prijzen zijn inclusief BTW en transportkosten voor heel Nederland, exclusief de Waddeneilanden. Als u vóór 14:00 uur bestelt heeft u de keuze om de volgende werkdag al geleverd te krijgen. U kunt ook een andere datum kiezen voor uw levering.

Tijdens de bezorging hoeft u niet aanwezig te zijn. Bij bestelnotities kunt u aangeven waar u de pallet geplaatst wilt hebben. Indien de gewenste afleverplek niet bereikbaar is zal de chauffeur de bestelling plaatsen naar eigen inzicht. Alle bestellingen worden bezorgd met behulp van een (elektrische) pompwagen. Leveringen kunnen niet over opstaande randen, grind, gras en onverharde wegen.

Mocht u nog vragen hebben over de levering en/of leveringsvoorwaarden kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee!