Openhaardhout kopen en bestellen

Wat is het juiste openhaardhout?

Wanneer u het juiste openhaardhout wilt kopen is het belangrijk om te weten hoe groot de openhaard of kachel is. Als u een wat kleinere openhaard of kachel heeft kunt u wellicht het beste elzen- of berkenhout stoken. Wij adviseren u deze zachte houtsoorten om verschillende redenen. In vergelijking met bijvoorbeeld essenhout of eikenhout gaat elzen- en berkenhout makkelijk aan en geven zeer snel hun warmte af in korte tijd. Elzen- en berkenhout van Golden Flame combineert een snelle ontbranding met een hoge warmte afgifte in een korte tijd. Hierdoor is uw ruimte snel opgewarmd. Door de zeer schone verbranding en reinigende werking van elzen- en berkenhout ontstaat er weinig vervulling en creosoot aanslag van het rookkanaal. Bovendien is het ideaal om gezellig te stoken, berkenhout  heeft een zeer mooi vlammenspel en maakt door de witte schors een knisperend geluid.

Wat als u een grotere openhaard of kachel heeft?

Wij adviseren u dan om één van onze hardere openhaardhout soorten te kiezen. Zoals bijvoorbeeld essen-, beuken- of eikenhout. Deze openhaardhout soorten hebben een langzamere verbranding en geven heel veel warmte af over een langere tijd.

Wat uw keuze ook wordt, het openhaardhout dient voldoende droog te zijn. Dat wil zeggen een vochtpercentage van maximaal 20%. Hierdoor heeft u een hoog rendement en ontstaat er een volledige verbranding van het openhaardhout.

Bestel direct het juiste openhaardhout