Openhaardhout

Ovengedroogd openhaardhout kopen

Op zoek naar een plek waar u ovengedroogd openhaardhout kunt kopen? Bij ons kunt u ovengedroogd openhaardhout kopen voor zeer scherpe prijzen. Golden Flame is bijna 50 jaar producent en leverancier van brandhout in Nederland. Het hele jaar leveren wij uit voorraad. Als u voor 14:00 uur bestelt dan wordt het openhaardhout de volgende werkdag geleverd. Klik op bovenstaande producten om direct uw openhaardhout te bestellen. Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief levering binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Tijdens het bestelproces kunt u zelf een leverdatum kiezen zodat u de bestelling ontvangt wanneer het u uitkomt!

Wat houdt ovengedroogd openhaardhout precies in?

Ovengedroogd openhaardhout is hout wat in droogovens wordt gedroogd. Het vochtpercentage wordt hierdoor verlaagd tot minder dan 20%. Dit is te vergelijken met één tot drie jaar buiten in de wind drogen. In de kern van het hout zal het vochtpercentage bij ovengedroogd openhaardhout veel lager zijn dan bij wind gedroogd openhaardhout.

Het grote voordeel van het drogen in droogovens is dat schimmels en insecten afsterven en het hout zijn geur en kleur behoudt. Een ander voordeel is dat ovengedroogd openhaardhout nog maar moeilijk vocht opneemt. De cellen in het hout zijn erg droog geworden waardoor het haardhout nagenoeg geen vocht meer opneemt. Het gedroogde brandhout kan tegen een buitje.

Koop verantwoord haardhout en stook FSC®

FSC gecertificeerd haardhout kopenBekijk ons uitgebreide assortiment van FSC® artikelen. Stook verantwoord haardhout en gebruik onze FSC® producten. FSC® certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®. Bekijk hier meer informatie over FSC®.