Hele kist ovengedroogd berkenhout XXL

Ovengedroogd haardhout kan onmiddellijk branden. Het hout wordt in een droogkamer gedroogd tot het vochtgehalte van het hout 20% bereikt, het ideale percentage voor verbranding. De houtblokken hebben allemaal dezelfde lengte, dus ze zijn gemakkelijk te hanteren en passen altijd in uw open haard of kachel. Als u voor 14.00 uur bestelt, heeft u de volgende dag ovengedroogd haardhout in huis. De prijs is inclusief BTW en verzendkosten. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? U kunt ons mailen of bellen (0297-261304). Ook kunt u gebruik maken van onze Keuzehulp haardhout soorten.

Ovengedroogd haardhout kopen

Op zoek naar een plek waar u ovengedroogd haardhout kunt kopen? Bij ons kunt u hout kopen voor zeer scherpe prijzen. Golden Flame is bijna 50 jaar producent en leverancier van brandhout in Nederland. Het hele jaar leveren wij uit voorraad.

Als u voor 14:00 uur bestelt dan wordt uw bestelling de volgende werkdag geleverd. Klik op bovenstaande producten om direct uw openhaardhout te bestellen. Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief levering binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Tijdens het bestelproces kunt u zelf een leverdatum kiezen zodat u de bestelling ontvangt wanneer het u uitkomt!

Volvo FH van Haardhout Golden Flame

Beste haardhout prijs/kwaliteit bij Golden Flame

Golden Flame is een van de grootste haardhout leverancier van Nederland. Wij zijn openhaardhout producent en groothandel. Veel van onze producten produceren wij zelf zodat wij de laagste prijs kunnen garanderen. Door onze eigen productie in Nederland en Polen hebben wij zelf de controle over de kwaliteit van het brandhout. Hierdoor beschikken wij over het beste haardhout. Er is veel verschil in kwaliteit, bijna al ons haardhout is ovengedroogd. Het drogen van het hout gebeurt op onze eigen locatie in Polen. Verder kopen wij ons brandhout in Oost Europa. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar we het hout moeten inkopen en hebben wij door de jaren heen een zeer betrouwbaar netwerk opgebouwd.

Wat houdt ovengedroogd openhaardhout precies in?

Ovengedroogd openhaardhout is hout wat in droogovens wordt gedroogd. Het vochtpercentage wordt hierdoor verlaagd tot minder dan 20%. Dit is te vergelijken met één tot drie jaar buiten in de wind drogen. In de kern van het hout zal het vochtpercentage bij ovengedroogd openhaardhout veel lager zijn dan bij wind gedroogd openhaardhout.

Het grote voordeel van het drogen in droogovens is dat schimmels en insecten afsterven en het hout zijn geur en kleur behoudt. Een ander voordeel is dat ovengedroogd openhaardhout nog maar moeilijk vocht opneemt. De cellen in het hout zijn erg droog geworden waardoor het haardhout nagenoeg geen vocht meer opneemt. Het gedroogde brandhout kan tegen een buitje.

Openhaardhout Staatsbosbeheer

Openhaardhout van Staatsbosbeheer

Golden Flame koopt het openhaardhout al 50 jaar bij Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is FSC®-gecertificeerd. Dat betekent dat hun bossen goed en verantwoord worden beheerd en voldoen aan de strenge normen van het Forestry Stewardship Council. Het hout uit deze bossen mag dan ook het FSC®-keurmerk dragen. Lees meer over Staatsbosbeheer…

 

Stook verantwoord hout en koop FSC®

FSC gecertificeerd haardhout kopenBekijk ons uitgebreide assortiment van FSC® artikelen. Stook verantwoord haardhout en gebruik onze FSC® producten. FSC® certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®. Bekijk hier meer informatie over FSC®.

Levering

U hoeft tijdens de bezorging niet aanwezig te zijn. Bij bestelnotities kunt u aangeven waar u de pallet geplaatst wilt hebben. Indien de gewenste afleverplek niet bereikbaar is zal de chauffeur naar eigen inzicht de bestelling plaatsen. Alle bestellingen worden bezorgd met behulp van een (elektrische) pompwagen. Leveringen kunnen niet over opstaande randen, grind, gras en onverharde wegen.

Mocht u nog vragen hebben over de levering en/of leveringsvoorwaarden kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee!