Bruine houtpellets

Houtpellets

Houtpellets zijn een efficiënte brandstof. De pellets worden gemaakt van het zaagsel dat overblijft bij het snijden van planken. Het afval wordt omgezet in iets nuttigs. Erg duurzaam dus! Pellets zijn duurzamer dan het branden in een houtkachel omdat de pellets van houtafval worden gemaakt. Er wordt niets aan het zaagsel toegevoegd, door de natuurlijke hars die in het hout voorkomt kleven de pellets aan elkaar. De verbranding is relatief schoon doordat er geen chemische stoffen aanwezig zijn. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor houtpellets, deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • DIN Plus-gecertificeerd
  Als je kiest voor houtpellets van goede kwaliteit, dan weet je dat de kachel nooit verstopt komt te zitten. Bij Golden Flame bieden we pellets die DIN plus gecertificeerd zijn, dat garandeert een schone verbranding en een betrouwbare warmtebron.
 • Lage prijzen
  Pellets zijn een goedkoop alternatief voor fossiele brandstoffen en door groot in te slaan weet je het helemaal zeker. Doorgaans zijn de kosten 25% tot 50% lager! Wel zo lekker om er warmpjes bij te zitten voor weinig geld.
 • CO2-neutraal
  Onze houtpellets worden in Nederland geproduceerd. Zo worden de transportkosten laag gehouden en is de belasting op het milieu op voorhand al laag. De pellets zijn zelfs zo efficiënt dat de verbranding CO2-neutraal is. Let hierbij wel goed op het DIN Plus-certificaat dit garandeert de goede kwaliteit. Dan is de verbranding zo schoon mogelijk.
 • Slim verpakt
  Er is nagedacht over het formaat van de zakken houtpellets. Zo zorgen ze bij Seasons dat de pellets in zakken zitten van 15 kilo. Dat betekent dat de gehele inhoud van de zak in het reservoir past. Geen halfvolle zakken meer die rondslingeren! Ook handig; de meeste pelletkachels zijn volledig automatisch. Dan hoef je alleen het reservoir af en toe bij te vullen en meer niet.

Houtpellets van Nederlandse origine

Gewicht zak houtpellets : 15 kg
Verpakking : plastic zak
Palletstapeling : 66 zakken per europallet
Energiewaarden aangetoond door: SGS

Eigenschappen pellets:

Diameter: circa 6 mm
Vochtgehalte: < 10%
Asgehalte: < 1% Verbrandingswarmte: > 5 kWh/kg
Densiteit: > 630 kg/m3
Asverwerkingstemperatuur: 1100 – 1200 C
Lengte pellets: 3.15 2 L 2 4.0
Grondstof: Nederlandse origine

De pellets zijn geschikt voor:

 • Bio- verwarmingsinstallatie
 • Pelletkachels en pelletketels

Natuurlijk product:

 • CO2 neutraal
 • Uit bruin zaagsel en gezuiverd A hout (geen chemische stoffen en lijm)

Houtpellets van Golden Flame zijn DIN Plus-gecertificeerd

De pellets van Golden Flame zijn DIN plus gecertificeerd en voldoen aan de voorwaarden voor de afgifte van een DIN Plus-certificaat. Het DIN certificaat staat garant voor de hoge calorische waarde. De pellets worden regelmatig gecontroleerd zodat op elk moment de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd.

Download op onderstaande links het DIN certificaat en testrapport.

EPM-DinPlus-certificaat.pdf
Report_650653.pdf