Wilt u houtpellets kopen bij een betrouwbare leverancier? Ga dan voor houtpellets van Golden Flame.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn kleine ‘korrels’ die gemaakt worden van gezuiverd hout en bruin zaagsel dat overblijft bij het zagen van planken in een houtzagerij. Het afval wordt omgezet in een milieuvriendelijk product. Er wordt niets aan het zaagsel toegevoegd. Door de natuurlijke hars die in het hout voorkomt kleven de pellets aan elkaar. De verbranding is relatief schoon doordat er geen chemische stoffen aanwezig zijn. Pellets zijn geschikt voor bio-verwarmingsinstallaties, pelletkachels en pelletketels. 

Openhaardhout Staatsbosbeheer

Redenen om voor houtpellets te kiezen

Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor houtpellets, deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • DIN Plus-gecertificeerd

Als u kiest  voor houtpellets van goede kwaliteit, dan weet u dat de kachel nooit verstopt komt te zitten. Bij Golden Flame bieden we pellets die DIN Plus-gecertificeerd zijn. Dit garandeert een schone verbranding en een betrouwbare warmtebron.

  • Lage prijs

Pellets zijn een goedkoop alternatief voor fossiele brandstoffen. Doorgaans zijn de kosten 25% tot 50% lager! U zit er dus warmpjes bij voor weinig geld.

  • CO2-neutraal

Onze houtpellets worden in Nederland geproduceerd. Zo worden de transportkosten laag gehouden en is de belasting voor het milieu laag. De pellets zijn zelfs zo efficiënt dat de verbranding CO2-neutraal is. Let hierbij wel goed op het DIN Plus-certificaat. Dit garandeert de goede kwaliteit en een zo schoon mogelijke verbranding.

  • Natuurlijk product

Pellets worden gemaak uit gezuiverd hout en bruin zaagsel. Dat wil zeggen: hout waar geen chemische stoffen of verfresten op zitten. Schoner voor u, en schoner voor het milieu.

  • Handig formaat

De zakken houtpellets worden in een handig formaat aan u geleverd. In de compacte plastic zakken wordt vijftien kilo aan pellets geleverd. Dat betekent dat de hele inhoud van de zak in het reservoir past. Geen halfvolle zakken meer die rondslingeren dus! Ook handig; de meeste pelletkachels zijn volledig automatisch. U hoeft dus alleen het reservoir af en toe bij te vullen.

Houtpellets van Golden Flame zijn DIN Plus-gecertificeerd

De pellets van Golden Flame zijn DIN Plus-gecertificeerd. Het DIN-certificaat staat garant voor een hoge verbrandingswaarde en voor hoge kwaliteit pellets. Pellets van Golden Flame worden tevens regelmatig gecontroleerd om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.