haardblokken elzenhout

Over elzenhout

De els is een loofboom en een geslacht uit de berkenfamilie. De boom komt in vrijwel heel Europa voor en groeit op alle soorten grond, maar heeft een voorkeur voor natte drassige gronden. Je komt ze dan ook vaak tegen langs de slootkant of langs plassen. Het is een snelgroeiende boom die zo’n 20 meter hoog wordt en ongeveer 80 tot 100 jaar oud kan worden.

De els is makkelijk herkenbaar aan zijn rechte stam en zijn takken die bijna loodrecht op de stam staan. Het witte hout van de els kan na het zagen en kloven verkleuren naar oranjerood tot bruin. Elzenhout is een zachtere houtsoort en daarom makkelijk te bewerken. In de keukenla komt men het elzenhout bijvoorbeeld tegen als pollepel of spatel.

Elzenhout bestellen

Hieronder kunt u direct uw elzenhout bestellen. Wij leveren het hele jaar uit voorraad. Als u voor 14:00 uur bestelt dan wordt het elzenhout de volgende werkdag bezorgd. Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief levering binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Tijdens het bestelproces kunt u zelf een leverdatum kiezen zodat u de bestelling ontvangt wanneer het u uitkomt!

Ovengedroogd elzenhout van Golden Flame is een lichtere houtsoort en brandt hierdoor wat sneller dan bijvoorbeeld eik en beuk. Door zijn snelle verbranding geeft het snel zijn warmte af. Elzenhout brandt regelmatig en heeft een aangename geur. Ideaal om gezellig te stoken en door de hoge  en snelle warmte afgifte uitermate geschikt als hoofdverwarming voor de kleinere ruimtes of als bijverwarming voor grotere ruimtes.

Omdat Elzen een zachtere openhaardhout soort is, is het zeer makkelijk aan te steken. Elzenhout is ideaal om te gebruiken met speksteen kachels en accumulerende kachels. Ovengedroogd openhaardhout met een vochtpercentage van maximaal 20%, dat betekent dat Elzenhout direct te stoken is. De blokken hebben een afmeting van +/- 25 cm.

Eigenschappen elzenhout

  • Brandwaardes: ± 4,1 KWh/kg
  • Zachtere openhaardhout soort
  • Snelle en zeer schone verbranding
  • Korte brandduur en hoge warmte afgifte in korte tijd
  • Zeer mooi vlammenspel, minimaal 1-2 blokken stoken
  • Geschikt voor de kleinere kachels en haarden
  • Makkelijk aan te steken en spat niet