96 bundels houtbriketten of Pini Kay briketten

Golden Flame is een van de grootste leveranciers van ovengedroogd haardhout in Nederland. Behalve voor brandhout bent u bij ons ook aan het juiste adres voor houtskool en andere aanverwante producten. Ook voor Pini Kay briketten. Dit zijn houtbriketten die van 100% schone houtvezel van hardhout worden gemaakt. Ze winnen steeds meer aan populariteit en dat is niet zonder reden.

Zo zijn Pini Kay briketten efficiënt in hun warmteproductie, maar hebben ze ook nog eens een laag vochtpercentage. Hun compacte formaat en standaardvorm maken het daarnaast eenvoudig om de briketten op te slaan. Daarnaast zijn Pini Kay briketten ook milieuvriendelijk te noemen. Ze zijn immers gemaakt van resthout en produceren bovendien minder rook en roet dan traditioneel brandhout.

Wat zijn Pini Kay briketten?

Pini Kay briketten: een opvallende naam, vindt u ook niet? Deze heeft niets te maken met hun herkomst, maar alles met de machine waarmee deze briketten worden vervaardigd. De Pini Kay briketten machine is in staat om met behulp van hogedruk biomassa briketten van zeer hoge dichtheid te produceren. Zoals we hierboven al noemden, worden de briketten van houtzaagsel en -snippers gemaakt. Deze worden met een plantaardig bindmiddel gebonden. De briketten hebben een cilindervorm.

Behalve in de kachel en de openhaard kunt u Pini Kay briketten ook voor de barbecue gebruiken. Bent u al bekend met het gebruik van RUF briketten? Dan is de overstap naar Pini Kay helemaal eenvoudig. De ontbranding verloopt op dezelfde manier, maar een stuk sneller. Dat heeft te maken met de holle ruimte in de briketten.

Pini Kay briketten aansteken

De cilindervormige Pini Kay briketten hebben in het midden een holte. Deze vergemakkelijken het ontbrandingsproces, omdat ze de luchtdoorvoer bevorderen. U hoeft maar een paar blokken in uw open haard te leggen en deze aan te steken om er vervolgens uren van te genieten. Het aansteken doet u eenvoudig met aanmaakblokjes of eventueel -houtjes. Na het ontbrandingsproces regelt u met de luchttoevoer de gewenste temperatuur. De briketten kunt u het beste in een driehoek leggen.

Redenen om te kiezen voor Pini Kay briketten

Er bestaan meerdere redenen om voor Pini Kay briketten te kiezen. Het vaakst genoemde is de langere brandduur. U kunt daardoor langer genieten van een warm vuur, zonder dat u zich daar steeds mee bezig hoeft te houden. Bovendien bent u dankzij die lange brandduur ook goedkoper uit. De briketten geven bovendien meer warmte af dan hout en doen dat ook nog eens heel gelijkmatig. Ze produceren minder rook en as en tegelijkertijd een vlammenspel dat minstens zo mooi is als dat van brandhout.

Bewaaradvies voor Pini Kay briketten

Pini Kay briketten zijn zeer compact samengeperst en hebben daardoor een minimaal vochtpercentage. Doorgaans ligt deze niet hoger dan 5%. Dat verklaart ook hun goede (ont)branding. De briketten nemen echter wel gemakkelijker water op dan stookhout. Daarom geldt het advies om ze droog te bewaren. Het buiten bewaren van Pini Kay briketten raden we om die reden ten zeerste af.

Gelukkig zijn de briketten compact en daardoor gemakkelijker op te slaan. Behalve tegen vocht dient u de briketten ook tegen direct zonlicht te beschermen. Het beste is dus een koele, droge en bovendien goed geventileerde opslagplaats.

Veelgestelde vragen over Pini Kay briketten

Op deze pagina proberen we u zo goed mogelijk te informeren over het gebruik van de alsmaar populairder wordende Pini Kay briketten. Wilt u meer weten? Wellicht vindt u het antwoord tussen de veelgestelde vragen over Pini Kay briketten hieronder.

Veel van onze klanten vragen ons wat de brandduur van Pini Kay briketten is. Een begrijpelijke vraag, want het antwoord geeft inzicht in de te verwachten stookkosten en de hoeveelheid die u nodig heeft. Toch bestaat hier geen eenduidig antwoord op. De brandduur is namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder het exacte materiaal waarvan de briketten zijn gemaakt en natuurlijk de grootte ervan. Gemiddeld is de brandduur van een pallet Pini Kay houtbriketten te vergelijken met iets meer dan 4 kuub los gestort brandhout. Pini Kay briketten kunnen doorgaans enkele uren branden.

Pini Kay briketten worden op een andere manier dan de ‘standaard’ houtbriketten vervaardigd. Bovendien is de grondstof anders, namelijk houtzaagsel en -snippers. Dit leidt tot verschillen in de brandduur, maar ook de hoeveelheid warmte die wordt afgegeven. Eerder schreven we al een artikel over de kenmerken van houtbriketten. Deze vindt u hier en helpt u mogelijk nog beter om te begrijpen wat het verschil is tussen deze en de Pini Kay briketten.