Woont u in Almere en wilt u graag eenvoudig het beste haardhout bestellen? Bij Golden Flame vinden wij het belangrijk dat u wanneer u wilt kunt genieten van een gezellig en sfeervol haardvuur. Met ovengedroogd haardhout van Golden Flame heeft u altijd de beste brandstof voor uw openhaard of houtkachel.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Almere

Ovengedroogd openhaardhout AlmereIn Almere kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Almere bij u thuis. Wij leveren het gestapelde, gedroogde en goedkope openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Almere GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bezorging van uw levering mensenwerk is. Door omstandigheden op- of onderweg kan het gebeuren dat wij uw bestelling iets eerder of iets later leveren.

Na ontvangst van uw bestelling informeren wij u over de datum van de levering. Betaling geschiedt vooraf per iDEAL in onze webshop. Wij kunnen het haardhout ook afleveren op uw adres zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven. Het hout wordt neergezet tot waar de chauffeur met de palletwagen kan komen.

Voor particulieren en vaste klanten

Sinds 1972 is Golden Flame het adres voor haardhout in Almere. Particulieren en onze vaste klanten kunnen via onze webshop haardhout kopen. Veel bestellingen leveren wij in Almere ook nog eens gratis!

Direct vanuit Almere, bieden wij u de mogelijkheid om ovengedroogd haardhout te kopen. Daarnaast kunt u ook diverse accessoires bestellen, zoals aanmaakblokjes, aanmaakhout, en schoorsteenreinigers. Bij levering overhandigen onze chauffeurs persoonlijk de extra producten of stellen ze veilig als u ze niet in handen kan nemen.

Voor groothandel

Als groothandel kunt u bij Golden Flame in Almere terecht voor al uw hout. Al onze producten kunnen ook onder private label geleverd worden zodat het precies bij uw bedrijf past. U kunt er zelf voor kiezen of wij het ontwerp voor u leveren of dat u zelf een ontwerp verzorgt. Voor onze private label producten is er een minimale afname.

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Almere

Bent u woonachtig in Almere? Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd houthaard, aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakers, haardblokken en schoorsteenreinigers. Bovendien overhandigen onze chauffeurs de producten direct aan u, of ze zorgen ervoor dat de producten veilig staan wanneer u niet aanwezig bent.

Ovengedroogd haardhout kopen in Almere

Gratis levering haardhout in Almere

Het bestelde haardhout leveren wij gratis in Almere van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Bestelt u voor 14:00? Dan leveren wij uw haardhout gratis in Almere binnen één werkdag na de betaling van de bestelling. Bovendien begrijpen wij bij Golden Flame dat uw tijd kostbaar is. Daarom kunt u in de bestelnotities een gewenste leverdatum doorgeven.

Tevens kunnen onze chauffeurs uw bestelling bezorgen zonder dat u daar aanwezig voor hoeft te zijn. Zij komen zo ver mogelijk met de palletwagen om uw haardhout veilig te bezorgen.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Wanneer u kiest voor ovengedroogd haardhout, kiest u voor verschillende voordelen. Ovengedroogd hout heeft een laag vochtpercentage waardoor u het makkelijk kan aansteken, het geeft meer warmte af en minder rook, is het duurzaam, en hoeft u zich geen zorgen te maken over schimmels of ongedierte.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Bij Golden Flame bieden wij verschillende soorten hout aan. Het kan dus moeilijk zijn om een keuze te maken. Wij helpen u met het uitzoeken van het haardhout dat het beste bij uw haard past.

Heeft u een kleine haard of kachel? Dan zijn berkenhout en elzenhout erg geschikt omdat het middelharde houtsoorten zijn die makkelijk branden.

Voor middelgrote kachels en haarden zijn beukenhout en essenhout het meest geschikt. Beide zijn harde, taaie houtsoorten die het beste te stoken zijn met 3 à 4 blokken per keer.

Beukenhout is tevens ook geschikt voor grote haarden en kachels, net als eikenhout dat langzaam brandt en een fijne warmte afgeeft.

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in Almere
Bij Golden Flame staat duurzaamheid erg hoog. Daarom kopen wij al meer dan 40 jaar ons haardhout rechtstreeks van Staatsbosbeheer. Al het hout van Staatsbosbeheer draagt het FSC®-keurmerk. FSC®-certificatie garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen die voldoen aan strenge milieunormen en sociale en economische criteria vastgesteld door de Forest Stewardship Council A.C.®.

Daarnaast hebben wij een breed assortiment aan FSC®-artikelen, waardoor u niet alleen geniet van een warme, sfeervolle openhaard, maar ook een bijdrage levert aan de bescherming van onze bossen.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.