Bent u woonachtig in Groningen en bent u op zoek naar kwalitatief haardhout? Bij Golden Flame willen wij dat u op elk moment kunt genieten van een warm en sfeervol haardvuur. Met ons ovengedroogd haardhout bent u er zeker van dat u de beste brandstof krijgt voor uw openhaard of kachel.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Groningen

Ovengedroogd openhaardhout GroningenIn Groningen kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Groningen bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Groningen GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op over de datum van de levering. In onze webshop betaalt vooraf per iDEAL. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen. Wij kunnen het haardhout op uw adres afleveren zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven.

Voor particulieren en vaste klanten

Al sinds 1972 is Golden Flame uw vertrouwde leverancier van haardhout in Groningen. Als vaste klant en particulier kunt u haardhout kopen via onze webshop. Veel van onze leveringen in Groningen zijn bovendien geheel gratis!

Vanuit Groningen bieden wij u de kans om duurzaam ovengedroogd haardhout te bestellen. Tevens kunt u ook kiezen uit een breed assortiment aan accessoires waaronder schoorsteenreinigers, aanmaakhout en aanmaakblokjes. Onze chauffeurs zorgen voor een persoonlijke overhandiging van de accessoires. Wanneer u niet thuis bent, leggen onze bezorgers de producten op een veilige plek.

Voor groothandel

Groothandels in Groningen kunnen bij Golden Flame terecht voor een divers assortiment aan haardhoutproducten. Wij bieden de mogelijkheid tot levering onder private label, volledig aangepast aan de stijl van uw bedrijf. Golden Flame kan een ontwerp voor u maken of u kunt zelf een eigen ontwerp aanleveren. Voor private label geldt wel een minimale afname.

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Groningen

Inwoners van Groningen kunnen moeiteloos kleine hoeveelheden ovengedroogd openhaardhout kopen. Daarbij kunt u ook haardblokken, aanmakers, schoorsteenreinigers, aanmaakhout en -blokjes bestellen. Onze chauffeurs zorgen voor een persoonlijke overhandiging van al onze producten of een veilige plaatsing als u er niet bent.

Gratis levering haardhout in Groningen

Wij bieden een gratis levering van uw haardhout in Groningen. Levering vindt plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Wanneer u uw bestelling voor 14:00 plaatst, wordt uw haardhout na één werkdag bezorgd vanaf bevestiging van de betaling. Uw tijd is kostbaar. Daarom geven wij u de mogelijkheid om een gewenst leverdatum aan te geven in de bestelnotities.

Onze chauffeurs kunnen uw bestelling ook leveren zonder dat u daarvoor aanwezig hoeft te zijn. Ze brengen het haardhout zo dicht mogelijk bij de aangegeven locatie met een palletwagen.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Door te kiezen voor ovengedroogd haardhout, geniet u van meerdere voordelen. Dit type hout wordt gekenmerkt door een laag vochtgehalte wat ervoor zorgt dat u het gemakkelijk kunt aansteken, waardoor u minder rook en meer warmte krijgt. Het is een duurzame keuze waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over ongedierte en schimmels.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Bij Golden Flame hebben wij verschillende soorten hout. Een keuze is daarom niet zo snel gemaakt. Wij helpen u met het uitzoeken van haardhout dat bij uw haard of kachel past.

Voor kleine haarden en kachels zijn berkenhout en elzenhout erg geschikt omdat ze gemakkelijk branden doordat het middelharde houtsoorten zijn.

Heeft u een middelgrote kachel of openhaard? Beukenhout en essenhout zijn dan het meest geschikt. Het zijn harde, taaie houtsoorten die u kan stoken met 3 à 4 blokken per keer.

Beukenhout is ook geschikt voor grote kachels en openhaarden. Eikenhout is ook geschikt omdat het langzaam brandt en het geeft een fijne warmte af.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Groningen

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in Groningen
Wij kopen al meer dan 50 jaar hout in bij Staatsbosbeheer. Dat komt omdat duurzaamheid belangrijk is voor Golden Flame. Het hout van Staatsbosbeheer heeft het FSC®-keurmerk. Met dit keurmerk voldoet het hout aan strenge milieunormen die zijn vastgesteld door de Forest Stewardship Council A.C.®.

Met ons diverse assortiment aan FSC®-artikelen geniet u wanneer u wil van een sfeervolle haard terwijl u ook onze bossen helpt te beschermen.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.