Ovengedroogd haardhout koopt u eenvoudig en snel in Lelystad bij Golden Flame. Zo kunt u op elk moment van het jaar genieten van een sfeervolle haardvuur. Dat vinden wij erg belangrijk. Bij ons krijgt u gegarandeerd duurzaam en kwalitatief haardhout dat geschikt is voor uw kachel.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Lelystad

Ovengedroogd openhaardhout LelystadIn Lelystad kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Lelystad bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Lelystad GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op over de datum van de levering. In onze webshop betaalt vooraf per iDEAL. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen. Wij kunnen het haardhout op uw adres afleveren zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven.

Voor particulieren en vaste klanten

Al sinds 1972 staat Golden Flame bekend als dé leverancier van ovengedroogd haardhout in Lelystad. Zowel particuliere klanten als onze trouwe klanten hebben de mogelijkheid om via onze online winkel haardhout te bestellen. Daarbij bezorgen wij veel bestellingen gratis in Lelystad.

U heeft bovendien de keuze uit een reeks aanvullende producten zoals aanmaakblokjes, aanmaakhout, en schoorsteenreinigers. Tijdens de bezorging zorgen onze chauffeurs voor een directe overhandiging van deze artikelen of zetten ze op een veilige plek neer mocht u niet aanwezig zijn.

Voor groothandel

Sinds 1972 kunnen groothandels in Lelystad terecht bij Golden Flame voor ovengedroogd haardhout. Naast levering met ons eigen verpakking, is het mogelijk om te kiezen voor een eigen ontwerp of ons private label. Zo past het geleverde hout precies bij uw bedrijf. Voor private label geldt een minimum bestelhoeveelheid.

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Lelystad

Liever een kleine hoeveelheid ovengedroogd haardhout kopen in Lelystad? Dat kan ook bij Golden Flame. Bestel vandaag nog haardhout, haardblokken, schoorsteenreinigers, aanmakers, aanmaakblokjes en aanmaakhout. Bij bezorging krijgt u deze kleine producten direct in hand. Of als u niet thuis bent, stelt onze bezorger ze veilig.

Gratis levering haardhout in Lelystad

Wij verzorgen de gratis bezorging van uw haardhout in Lelystad, van maandag tot vrijdag, tussen 08:00 en 17:00 uur. Plaats uw bestelling vóór 14:00, en wij garanderen de gratis levering in Lelystad de volgende werkdag na bevestiging van uw betaling. Bij Golden Flame waarderen we uw tijd, dus u heeft de mogelijkheid om een gewenst leverdatum aan te geven in de bestelnotities.

Daarnaast is het niet nodig dat u thuis bent voor de levering. Onze chauffeurs doen hun uiterste best om het haardhout met de palletwagen zo dicht mogelijk bij de gewenste locatie af te leveren.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Kiezen voor ovengedroogd haardhout brengt meerdere voordelen met zich mee. Dit type hout wordt gekenmerkt door een laag vochtpercentage, laat zich eenvoudig aansteken, brandt warmere met minder rook, garandeert duurzaamheid en het elimineert zorgen over schimmels of ongedierte.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Golden Flame biedt een uitgebreide selectie aan houtsoorten, waardoor de keuze soms lastig kan zijn. We staan klaar om u te helpen de juiste haardhout vinden voor uw situatie.

Voor kleinere haarden en kachels raden wij berken– en elzenhout aan. Deze middelharde houtsoorten vatten snel vlam en zijn daarom ideaal.

Beuken– en essenhout werken het beste voor middelgrote haarden en kachels dankzij hun hardheid en taaiheid, en stookt u het beste met 3 à 4 blokken tegelijk.

Beukenhout is daarnaast ook geschikt voor grote kachels en haarden, eveneens als eikenhout. Ze branden langzaam en geven een aangename warmte af.

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in LelystadDuurzaamheid is een kernwaarde bij Golden Flame; daarom betrekken we al meer dan 40 jaar ons haardhout direct van Staatsbosbeheer, waarbij elk stuk hout het FSC®-keurmerk draagt. Dit keurmerk verzekert dat het hout afkomstig is uit bossen die beheerd worden volgens de strenge milieunormen, sociale en economische richtlijnen van de Forest Stewardship Council A.C.®.

Met ons uitgebreide aanbod van FSC®-gecertificeerde producten kunt u niet alleen genieten van de warmte en sfeer van uw openhaard, maar draagt u ook actief bij aan het behoud van onze bossen.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.