Stookhout kopen

Een zoektocht naar het juiste stookhout kan best lastig zijn, er is namelijk enorm veel keuze tussen verschillende soorten hout. Welk soort stookhout u ook wilt kopen, wij hebben het voor u in onze shop. Zo hebben wij gemengd openhaardhout, haardblokken en gedroogd openhaardhout. Weet u nu niet goed welk soort hout u moet kopen? Doe dan even onze Keuzehulp haardhout soorten.

Droog stookhout voor de beste verbranding

Heb je een open haard en wil je hout gaan stoken? Dan is het belangrijk dat je goed droog hout verbrandt. Dat zorgt namelijk voor een optimale verbranding, waardoor er weinig fijnstof vrijkomt en weinig as overblijft. Wij verkopen daarom ovengedroogd haardhout met een vochtpercentage van 20%. Het hout is dan goed droog en dit percentage is perfect voor een goede verbranding. U kunt het hout dan ook direct in de kachel of open haard verbranden en u hoeft het dus niet eerst nog te drogen te leggen.

Verschillende soorten stookhout bestellen

Wij hebben enorm veel verschillende soorten stookhout, zo hebben wij altijd een soort hout dat perfect bij u en uw kachel past. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een goed soort stookhout om te verbranden in de tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf? Dan kunt u onze haardblokken goed gebruiken. Deze houtblokken zijn samengesteld uit zaagsel en paraffine en dit maakt dat onze haardblokken een lange brandduur van twee tot drie uur hebben.

Kiest u voor ons gemengd haardhout, dan kunt u twee soorten hout kiezen die u graag wilt hebben. Deze soorten hout worden dan netjes in zakken en pellets bij u geleverd. Zo kunt u de soorten hout combineren die voor een perfecte verbranding zorgen.

kachelhout

De prijs van stookhout

Als u stookhout bij ons besluit te bestellen, bent u vrij in keuze. Omdat wij zoveel verschillende soorten stookhout hebben, is er ook altijd een houtsoort of houtpakket dat aan uw eisen en budget voldoet. Pakketten stookhout zijn bij ons al te koop vanaf 190 euro. Weet u het niet zeker, hebt u nog vragen, of bent u nog op zoek naar wat meer informatie? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.