Ovengedroogd haardhout Amsterdam

Goedkoop ovengedroogd openhaardhout Amsterdam

In Amsterdam kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze gesloten bestelwagen speciaal voor steden zoals Amsterdam bezorgen we zowel kleine hoeveelheden als grote pallets gratis bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan wordt uw bestelling in Amsterdam GRATIS geleverd binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m zaterdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling informeren wij u over de datum van de levering.  In onze webshop betaalt u vooraf per iDEAL. Wij kunnen ons goedkope haardhout ook afleveren op uw adres zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen.

Goedkoop haardhout voor particulieren en vaste klanten in Amsterdam

Sinds 1972 verkopen wij openhaardhout in Amsterdam. Via onze webshop kunnen particulieren en onze vaste klanten in Amsterdam (met uitzondering van Amsterdam-Centrum) extra voordelig haardhout kopen. Bestellingen worden vanaf 23 (net)zakken, in Amsterdam op zaterdag GRATIS geleverd. Haardhout Golden Flame is gevestigd nabij Amsterdam. Het voordeel van de verkoop van haardhout in onze regio is de kleinere afname. U hoeft daarom niet een hele pallet te bestellen. Wij brengen het openhaardhout met onze eigen gesloten bestelwagen en plaatsen de zakken met de hand of op een steekkar op de afgesproken plek.

Bestel kleine hoeveelheid ovengedroogd openhaardhout in Amsterdam

Als u in Amsterdam woont kunt u hieronder direct voordelig 23 zakken ovengedroog openhaardhout bestellen. U kunt ook nog extra losse artikelen mee bestellen zoals onze aanmaakblokjes, aanmaakhout, aanmakershaardblokken en schoorsteenreinigers. Wanneer u aanwezig bent overhandigt de chauffeur u persoonlijk losse producten, zoals aanmaakhout of aanmaakblokjes. Als u niet aanwezig bent plaatst de chauffeur de producten op de best mogelijke plek.

Let op! Onderstaande openhaardhout producten leveren wij in Amsterdam alleen op zaterdag! In Amsterdam-Centrum wordt zaterdag NIET meer geleverd. Lees hier verderop meer over.

Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.

Hoe laat wordt mijn bestelling haardhout op zaterdag in Amsterdam geleverd?

Uw bestelling openhaardhout in zakken wordt in Amsterdam geleverd op zaterdag tussen 08:00-17:00 uur. Op vrijdag voor de dag van levering nemen wij contact met u op om de verwachte levertijd aan u door te geven. U kunt op werkdagen ook bellen naar 0297-261304 om uw levertijd op te vragen. Zo hoeft u niet de hele dag thuis te blijven.

U heeft in principe geen invloed op de aflevertijd van uw bestelling, tenzij u ervoor kiest om van uw bestelling een tijdslevering te maken.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bezorging van uw levering mensenwerk is. Door omstandigheden op- of onderweg kan het gebeuren dat wij uw bestelling iets eerder of iets later leveren.

Levering haardhout in het centrum van Amsterdam

Gezien de fors toegenomen drukte in het centrum van Amsterdam van de afgelopen jaren, hebben wij helaas moeten besluiten om geen regioleveringen in de binnenstad van Amsterdam meer te doen.

Waar we voorheen 4 ritjes op een zaterdagochtend deden, doen we er momenteel nog maar één of hooguit twee. Dit betekent dat wij na ruim 40 jaar stoppen met de zaterdag leveringen in de binnenstad van Amsterdam. Het betreft de postcodes 1011, 1012, 1015, 1016, 1017 en 1018.

Tegen een toeslag van € 39,- kunt u de 23 zakken haardhout nog wel doordeweeks geleverd krijgen. Deze worden dan door onze vaste transporteur geleverd op de door u gewenste werkdag tussen 8:00 en 17:30 uur.

Haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in Amsterdam

Golden Flame koopt in Nederland al meer dan 40 jaar het haardhout bij Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is FSC®-gecertificeerd. Dat betekent dat hun bossen goed en verantwoord worden beheerd en voldoen aan de strenge normen van het Forestry Stewardship Council. Het hout uit deze bossen mag dan ook het FSC®-keurmerk dragen.

Stook verantwoord haardhout en koop FSC®

Bekijk ons uitgebreide assortiment van FSC® artikelen. Stook verantwoord openhaardhout en gebruik onze FSC® producten. FSC® certificatie betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®. Bekijk hier meer informatie over FSC®.

Tips voor verantwoord openhaardhout stoken

  1. Stook haardhout uit duurzaam beheerde bossen. Let op het FSC- of PEFC-keurmerk, alleen dat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerd bos.
  2. Stook alleen droog haardhout. Vochtig hout brandt niet goed en dat geeft extra veel fijnstof en rook. Gaat u zelf hout hakken? Droog het dan minstens 2 jaar. Bedenk daarbij dat harde houtsoorten minder snel droogt dan de zachtere houtsoorten.
  3. Controleer of je goed stookt. Een goed vuur geeft gele, gelijkmatige vlammen. Oranje vlammen en donkere rook geven aan dat de verbranding niet volledig is. Stook geen papier en karton. Het geeft veel rook en vliegas. Gebruik hiervoor aanmaakhout.
  4. Gebruik nooit geïmpregneerd, behandeld of geverfd  hout (hierin zitten veel lijmstoffen). Bij verbranding komen schadelijke stoffen vrij.
  5. Stook niet bij mistig of windstil weer. De rook blijft hangen en kan lokaal veel luchtvervuiling veroorzaken. Zeker in steden zoals Amsterdam is dit punt erg belangrijk.