Bij Golden Flame streven wij ernaar dat u op elk gewenst moment uw openhaard of kachel kan aansteken voor een gezellige sfeer. Daarom kunt u in Breda makkelijk kwalitatieve ovengedroogd haardhout kopen. Door voor ons te kiezen, bent u ervan verzekerd dat u het beste hout krijgt voor uw kachel of haard.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Breda

Ovengedroogd openhaardhout BredaIn Breda kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Breda bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Breda GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op over de datum van de levering. In onze webshop betaalt vooraf per iDEAL. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen. Wij kunnen het haardhout op uw adres afleveren zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven.

Voor particulieren en vaste klanten

In Breda is Golden Flame sinds 1972 het adres voor ovengedroogd haardhout voor particulieren. Ook vaste klanten kunnen terecht bij onze webshop om haardhout te bestellen. Bijna al onze bestellingen kunnen wij gratis leveren in Breda!

U heeft de mogelijkheid om vanuit Breda kwalitatief ovengedroogd haardhout aan te schaffen. Tevens kunt u extra producten bijbestellen die onze chauffeurs direct overhandigen bij aflevering. Zulke producten zijn onder andere aanmaakblokjes en –hout en schoorsteenreinigers.

Voor groothandel

Golden Flame is er ook voor alle haardhout wensen van groothandels. Naast een breed aanbod aan producten, bieden wij de mogelijkheid aan om de bestelling onder private label te laten bezorgen. Hiervoor geldt een minimale afname. Met private label kunt u zelf een design opsturen of wij maken er één voor u!

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Breda

Wilt u niet meteen een heel pallet haardhout kopen? In Breda kunt u zonder moeite kleinere hoeveelheden ovengedroogd haardhout en accessoires kopen. Hieronder vallen aanmakers, haardblokken, schoorsteenreinigers, aanmaakblokjes en -hout. Deze producten worden persoonlijk overhandigd of worden op een goede plek voor u achtergelaten door onze bezorgers.

Gratis levering haardhout in Breda

Bij Golden Flame leveren wij gratis doordeweeks tussen 08:00 en 17:00 uw openhaardhout in Breda. Als u voor 14:00 een bestelling bij ons doet, wordt het, na verwerking, binnen één werkdag bezorgd. Onze chauffeurs kunnen ook leveren zonder dat u thuis hoeft te zijn. Zij brengen met een palletkar het hout zo dicht mogelijk bij de aangegeven plek.

Wilt u toch bij de levering aanwezig zijn? U kunt in de bestelnotities een gewenste levertijd aangeven. Uw tijd is kostbaar, daar houden wij graag rekening mee.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Waarom moet u kiezen voor ovengedroogd haardhout? Ovengedroogd haardhout is een duurzame keuze die u meer warmte geeft en minder rook door een laag vochtpercentage, en u hoeft u zich geen zorgen te maken dat het hout ongedierte aantrekt of dat er schimmels op gaan groeien.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Het kiezen van het juiste soort hout voor uw haard kan lastig zijn. Daar zijn wij ons bij Golden Flame van bewust. Daarom bieden wij keuzehulp aan zodat u het beste hout kan kiezen voor uw haard of kachel.

Berkenhout en elzenhout zijn erg geschikt voor kleine haarden en kachels omdat het middelharde houtsoorten zijn die gemakkelijk branden.

Beukenhout en essenhout stookt u met 3 à 4 blokken per keer en zijn uitermate geschikt voor middelgrote kachels omdat het harde, taaie houtsoorten zijn.

Voor grote haarden en kachels is beukenhout ook goed, net als eikenhout omdat het beide hardhout is dat langzaam brandt.

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in BredaWij bieden een scala aan FSC®-artikelen aan en kopen zelf al meer dan 50 jaar onze FSC®-gecertificeerde producten in van Staatsbosbeheer. Dat komt omdat duurzaamheid erg belangrijk is voor Golden Flame. Het hout is afkomstig uit bossen die zijn goedgekeurd door Forest Stewardship Council A.C.®. Deze stelt strenge milieu-, economische-, en sociale criteria vast. Omdat onze producten hieraan voldoen, kunt u genieten van een sfeervolle open haard terwijl u ook goed bezig bent voor de planeet.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.