Bij Golden Flame in Deventer vindt u moeiteloos ovengedroogd haardhout, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een gezellig haardvuur. Wij hechten veel waarde aan deze mogelijkheid. U bent bij ons verzekerd van duurzaam en hoogwaardig haardhout dat perfect is voor uw kachel en openhaard.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Deventer

Ovengedroogd openhaardhout DeventerIn Deventer kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Deventer bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Deventer GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling informeren wij u over de datum van de levering. Betaling geschiedt vooraf per iDEAL in onze webshop. Wij kunnen het haardhout ook afleveren op uw adres zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven. Het hout wordt neergezet tot waar de chauffeur met de palletwagen kan komen.

Voor particulieren en vaste klanten

Sinds 1972 staat Golden Flame bekend als uw betrouwbare bron voor openhaardhout in Deventer. Zowel particulieren als vaste klanten hebben de mogelijkheid om via onze online winkel haardhout aan te schaffen, waarbij we in veel gevallen gratis leveren binnen Deventer.

In Deventer maken we het mogelijk om duurzaam ovengedroogd haardhout te bestellen. Daarnaast bieden we een uitgebreide selectie van accessoires, waaronder schoorsteenreinigers, aanmaakhout, en aanmaakblokjes. Onze bezorgers dragen zorg voor een directe overdracht van deze accessoires. Mocht u niet aanwezig zijn, dan plaatsen ze de producten op een veilige locatie.

Voor groothandel

Golden Flame staat niet alleen open voor particulieren, maar ook groothandels in Deventer kunnen bij ons terecht. Heeft u liever niet onze eigen verpakking? Dan bieden we de optie om uw eigen private label te gebruiken. Mocht u geen gelegenheid hebben om zelf een ontwerp te creëren, dan kunnen wij een alternatief ontwerp voor u verzorgen. Houd er rekening mee dat voor het gebruik van een private label een minimale afname vereist is.

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Deventer

Heeft u slechts een beperkte hoeveelheid hout nodig? In Deventer kunt u moeiteloos kleine hoeveelheden haardhout bestellen. Ook voor schoorsteenreinigers, aanmaakblokjes, aanmakers, aanmaakhout en haardblokken geldt dat deze in kleine hoeveelheden beschikbaar zijn. Tijdens de levering zorgen onze chauffeurs voor een persoonlijke overdracht van de producten. Mocht u niet aanwezig zijn, dan zorgen zij ervoor dat uw bestelling veilig wordt achtergelaten.

Gratis levering haardhout in Deventer

Wij bieden gratis levering van uw haardhout in Deventer op werkdagen tussen 08:00 en 17:00. Plaats uw bestelling bij Golden Flame vóór 14:00, verzenden deze binnen één werkdag na verwerking. Heeft u voorkeur voor een specifieke levertijd? Vermeld dan uw gewenste levertijden in de bestelnotities.

We streven ernaar de bezorging persoonlijk te verrichten. Echter, u hoeft niet thuis te zijn om uw bestelling in ontvangst te nemen. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat uw hout veilig wordt achtergelaten.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Kiezen voor ovengedroogd haardhout biedt tal van voordelen. Het is een duurzame keuze die zorgen over schimmels of ongedierte uitsluit, dankzij het lage vochtgehalte. Met ovengedroogd haardhout bent u verzekerd van meer warmteafgifte en minimale rookontwikkeling.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Golden Flame biedt een divers aanbod aan houtsoorten, wat de keuze soms lastig kan maken. We staan klaar om u te adviseren over het meest geschikte haardhout voor uw situatie.

Voor kleinere haarden of kachels bevelen we berken– of elzenhout aan. Deze middelharde houtsoorten vangen snel vlam en zijn daarom zeer geschikt.

Beuken– en essenhout zijn ideaal voor middelgrote kachels en haarden. Deze harde en duurzame houtsoorten branden optimaal wanneer u 3 tot 4 blokken tegelijk gebruikt.

Voor de grotere haarden en kachels raden we beukenhout aan, evenals eikenhout dat bekend staat om zijn trage verbranding en het afgeven van behaaglijke warmte.

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in DeventerBij Golden Flame staat duurzaamheid centraal. Daarom betrekken we ons hout uitsluitend van Staatsbosbeheer, waar we al meer dan 50 jaar op vertrouwen vanwege hun FSC®-gecertificeerd hout. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council A.C.® waarborgt dat het hout afkomstig is uit bossen die beheerd worden volgens strenge milieustandaarden, naast economische en sociale richtlijnen.

We hebben ook een breed assortiment aan FSC®-producten, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw houtkachel, met respect voor het milieu.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.