Bij Golden Flame in Nijmegen vindt u moeiteloos en snel ovengedroogd haardhout, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een gezellig haardvuur. Voor ons is dat essentieel. Wij garanderen dat u bij ons duurzaam en hoogwaardig haardhout ontvangt, perfect voor uw kachel.

Goedkoop ovengedroogd haardhout kopen in Nijmegen

Ovengedroogd openhaardhout NijmegenIn Nijmegen kunnen klanten bij Golden Flame ovengedroogd haardhout kopen gestapeld in kisten. Met onze vrachtwagens bezorgen we zowel kleine als grote kisten gratis in Nijmegen bij u thuis. Wij leveren het gestapelde gedroogde openhaardhout in de houtsoorten Eiken, Beuken, Berken, Essen en Elzen.

Bestelt u onze 1- en 2 kuubs kisten voor 14:00 uur dan leveren wij uw bestelling in Nijmegen GRATIS binnen 1 werkdag na de orderontvangst en betaling. Wij bezorgen op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Tijdens de bestelling in onze webshop kunt u bij Bestelnotities de door u gewenste leverdatum doorgeven.

Na ontvangst van uw bestelling informeren wij u over de datum van de levering. Betaling geschiedt vooraf per iDEAL in onze webshop. Wij kunnen het haardhout ook afleveren op uw adres zonder dat u hier speciaal thuis voor hoeft te blijven. De chauffeur plaatst de kist openhaardhout tot waar hij met de palletwagen kan komen.

Voor particulieren en vaste klanten

Golden Flame is al sinds 1972 de betrouwbare bron voor haardhout in Nijmegen, waar zowel vaste klanten als particulieren gemakkelijk via onze webshop haardhout kunnen bestellen. Een groot deel van onze leveringen in Nijmegen bieden we zelfs volledig kosteloos aan!

We maken het mogelijk voor u in Nijmegen om milieuvriendelijk ovengedroogd haardhout aan te schaffen. Daarnaast beschikt u over de keuze uit een uitgebreid gamma aan toebehoren, waaronder schoorsteenreinigers, aanmaakhout, en aanmaakblokjes. Onze chauffeurs dragen zorg voor een directe levering van de accessoires, en indien u niet aanwezig bent, zorgen ze ervoor dat uw producten op een veilige plaats worden neergezet.

Voor groothandel

Golden Flame staat niet alleen open voor particuliere klanten, maar ook voor groothandels in Nijmegen. Mocht onze verpakking niet naar wens zijn, bieden wij de optie om te kiezen voor een eigen private label. Indien het ontwerpen niet uitkomt, kunnen wij een alternatief ontwerp voor u verzorgen. Let wel, een minimale bestelhoeveelheid is vereist bij het selecteren van een private label optie.

Bestel eenvoudig kleine hoeveelheden ovengedroogd haardhout in Nijmegen

Heeft u slechts een kleine hoeveelheid hout nodig? In Deventer kunt u gemakkelijk kleine hoeveelheden haardhout bestellen. Ook schoorsteenreinigers, aanmaakblokjes, aanmakers, aanmaakhout en haardblokken zijn beschikbaar in kleine hoeveelheden. Tijdens de levering zorgen onze chauffeurs voor persoonlijke overhandiging van uw producten. Mocht u niet aanwezig zijn, dan zorgen ze ervoor dat uw bestelling veilig wordt achtergelaten.

Gratis levering haardhout in Nijmegen

Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag, tussen 08:00 en 17:00, gratis levering van uw haardhout in Nijmegen. Plaats uw bestelling bij Golden Flame vóór 14:00 en wij garanderen dat uw openhaardhout binnen één werkdag na verwerking wordt verzonden. Heeft u een voorkeur voor een specifieke leveringstijd? Vermeld uw gewenste levertijd dan in de bestelnotities.

We streven ernaar de bezorging persoonlijk uit te voeren. Echter, het is niet noodzakelijk om thuis te zijn voor ontvangst. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat uw hout op een veilige plek wordt achtergelaten.

Waarom u moet kiezen voor ovengedroogd haardhout

Kiezen voor ovengedroogd haardhout brengt verschillende voordelen met zich mee. U hoeft zich geen zorgen te maken over schimmels of ongedierte, aangezien het een duurzame keuze is met een laag vochtgehalte. Ovengedroogd haardhout zorgt voor meer warmte en genereert minder rook, wat uw stook ervaring aanzienlijk verbetert.

Welk houtsoort is het beste voor uw haard?

Golden Flame heeft een breed assortiment aan houtsoorten, en we begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom staan we klaar om u te adviseren over het haardhout dat optimaal aansluit bij uw type haard of kachel.

Voor kleinere haarden of kachels adviseren we berken– of elzenhout. Deze middelharde houtsoorten ontbranden gemakkelijk en zijn daardoor een uitstekende keuze.

Beuken– en essenhout zijn ideaal voor haarden en kachels van gemiddelde grootte. Deze harde en stevige houtsoorten branden het best als u ze in hoeveelheden van 3 à 4 blokken tegelijk gebruikt.

Voor de grotere kachels en haarden raden we beukenhout of eikenhout aan. Eikenhout brandt langzamer en zorgt voor een aangename en aanhoudende warmte.

Verantwoord FSC® haardhout van Staatsbosbeheer

Goedkoop FSC openhaardhout in NijmegenDuurzaamheid is een kernwaarde bij Golden Flame, en dat blijkt uit onze langdurige samenwerking met Staatsbosbeheer, van wie we al meer dan 40 jaar ons haardhout betrekken. Elk stuk hout van Staatsbosbeheer is voorzien van het FSC®-keurmerk, een bewijs dat het hout komt uit bossen die beheerd worden volgens de hoogste milieu-, sociale en economische standaarden van de Forest Stewardship Council A.C.®.

Ons uitgebreide aanbod van FSC®-gecertificeerde producten zorgt niet alleen voor een verwarmend haardvuur, maar draagt ook bij aan het behoud van onze bossen.

Tips voor verantwoord haardhout stoken

Wilt u weten hoe u op verantwoorde wijze haardhout kunt stoken, houdt u dan aan onze tips!

  1. Kies haardhout met FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzaamheid.
  2. Brand alleen droog hout; het vermindert fijnstof en rook. Hakt u zelf hout? Laat het dan minimaal 2 jaar drogen. Sommige soorten hout hebben zelfs langer nodig.
  3. Zorg voor een efficiënte verbranding. Gele en lichtoranje vlammen zijn goed. Rook en donkere vlammen zijn niet goed. Vermijd bij verbranding ook papier en karton.
  4. Vermijd geïmpregneerd of geverfd hout vanwege schadelijke stoffen.
  5. Stook niet bij mist of windstilte om luchtvervuiling te voorkomen.
  6. Reinig regelmatig je schoorsteen om verstoppingen en schoorsteenbranden te voorkomen.
  7. Gebruik aanmaakblokjes in plaats van vloeibare aanmaakmiddelen voor een veiliger en schoner aanmaakproces.