Volvo Truck Haardhout Golden Flame

Volvo FH Golden Flame in Truckstar

“Hij rijdt als een streep”, zegt Henk van Vliet uit Mijdrecht over zijn nieuwe Volvo FH 500 6×2 motorwagen.

Na veertien jaar ruilde Henk van Vliet van haardhout-handel Golden Flame uit Mijdrecht zijn Volvo in voor een nieuwe.

En het resultaat mag er zijn, evenals de bijzondere kleurstelling waarin de truck en de drie-assige wipkar zijn gespoten. “De kleurstelling zoals deze nu is, heb ik samen met mijn zus bedacht. We zijn allebei redelijk creatief en vullen elkaar steeds aan”, vertelt Henk, die al vanaf zijn zestiende bij het bedrijf werkt.

Henk van Vliet bestelde zijn nieuwe truck opnieuw bij dealer Van Dijk.

Eerst sceptisch over de nieuwe Volvo FH

Maar de overstap naar de nieuwe Volvo FH was niet direct heel makkelijk. Henk: “Ik kom nu misschien over als een stakker, maar als je veertien jaar met dezelfde wagen hebt gereden, dan heb je echt een band met zo’n truck. Hij heeft me nooit in de steek gelaten, deed het altijd. Dus ja, ik was in het begin wel sceptisch ten opzichte van zijn vervanger.”

Maar al na de eerste kilometers waren de twijfels verdwenen. “Ik heb deze truck nu twee maanden en ik moet zeggen: hij rijdt als een streep. Daar draagt onder andere de luchtgeveerde vooras aan bij. Toen ik mijn nieuwe truck voor het eerst zag staan, voelde ik me ongelofelijk trots. En wanneer er voor de zoveelste keer foto’s van mijn auto worden genomen, voelt dat natuurlijk machtig. Het is gewoon een verschrikkelijk mooie truck geworden.”

Bron: Truckstar

Belia van Vliet